Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szükség esetén szoptathatjuk-e...

Szükség esetén szoptathatjuk-e más gyermekét?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok erről? A feleségem huga is pár napja szült és a gyermek ordít, nem tud jól lakni, mert az édesanyának túl kicsi a bimbója.

A válaszokat előre is köszönjük.

2015. jún. 11. 23:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

ha a két nő megbeszéli egymással, gond nélkül.

Talán a kérdés ara irányult, hogy jó e az újszülöttnek az a tej, amit a 3,5 hónapos kap?! Ha igen, a válaszom persze!!! Teljesen mindegy.

Én nem ajánlom a fejés/cumisüveg dolgot, ha később a húg szoptatni szeretne. Ne legyen nekik még nehezebb egy esetleges cumizavarral. Legalább megtantíhatja a kicsit helyesen szopizni.

A befele fordult mellbimbó pedig lehet orvost is igényelne... mert ha nem tud ürülni a tej komoly orvosi problémákat, mellgyulladást, tályogot okozhat. Fejni tudja? Mindenképp próbálja ha a szopi nem megy .

Szóval baja biztosan nem lesz!

2015. jún. 12. 09:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is pont azt akartam írni, amit a 11. hozzászóló már leírt, vagyis hogy ha lefejt tejet kapna cumisüvegből a baba, annak az lenne a komoly hátránya, hogy - mivel az neki sokkal könnyebb, nem kell úgy "megküzdenie" a tejért, mint a mellből szoptatásnál - még tovább nehezítené az édesanya helyzetét, és rontaná annak az esélyét, hogy kisbaba is segíteni tudjon azzal, hogy megtanulja a helyes technikát.
2015. jún. 12. 09:36
 13/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönjük a válaszokat, sokat segítettek.

Abban főleg, hogy meglássuk a fejés hátrányát is.

Most szopik a gyerek...

2015. jún. 12. 10:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Azért azt tisztázzuk, hogy a mellbimbó mérete nem számít. A baba úgy szívja be a bimbót és udvarát, hogy az egész udvar is a szájába kerül és megnyúlik, a szájára formázva azt. Tulajdonképpen egy kúpként képzelhetjük el ha átlátnánk a baba pici arcán. Végén a bimbóval, és így már látható, hogy nem számít a mérete. Ha nem tudja bekapni a pici mert befelé fordul pl., vagy kicuppan és megszűnik a vákuum mint a lányomnál, tök jó a bimbóvédő ez esetben. Nagylányomnál nem volt rá szükség, a pici lányom valamiért nem tudta szívni és segített a bimbóvédő, de legalább tudom szoptatni. Nagyon jó, hogy segítenek egymásnak a testvérek, de próbálkozzon a hugica is, nehogy elapadjon vagy begyulladjon a cici!
2015. jún. 15. 13:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Nyilván nincs erről szó, de anyatejjel átadható a HIV vírus, Hepatitis, stb..;csak hogy tudjátok, de mivel testvérekről van szó, nagyobb a bizalom.
2015. jún. 15. 13:36
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Mar ne is haragudj, de ha szopik a baba akkor nem a mellbimbo merete a problema, hanem a tej minosege! Nekem olyan a bimbom, hogy egyaltalan nem all ki, sot, szopizas kozben befordul! 3 honapos a fiam, es miota hazajottunk a korhazbol Avent-es bimbovedovel tudom csak etetni.Tokeletesen bevalt az a vedo, eleg kemeny es kozben megfeleloen lagy. Ajanlanam, hogy szanja ra a sogornod azt a 2000 ft-ot, de amugy meg inkabb tapozza a gyereket.

Amugy meg egy idosebb baba mar mas osszetetelu tejet eszik, nem beszelve arrol, hogy lehet el sem fogadja...

2015. jún. 30. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!