Van itt olyan, aki második terhesség, majd vetélés után szoptatta az első terhességből született gyermekét?
Kislányom 2 éves. 2 hónapja, 21 hetesen vetéltem el a második babánkkal. Mikorra várhatom, hogy megjöjjön a menstruációm? A lányom még rengeteget szopik.
Elválasztáspártiak ne írjanak. Köszönöm.
Majd ha abba hagytad a szoptatást, rá 1-2 hónapra megjön.
Ezért nem szabad terhesen szoptatni, mert vetéléshez vezet....
Miért javasolják némelyek az elválasztást terhesen?
A szoptatás folyamata oxitocin-t termel, mely egyes esetekben enyhe méhösszehúzódást vált ki. Ez régebben, némelyeknél még ma is, azt az érvet váltja ki, hogy a szoptatás vetélés kockázatával jár, ezért el kell választani a babát.
Ez valóságos tévhit. A szoptatás korántsem olyan erős stimuláció, mely olyan mértékű izom összehúzódást okozhatna, mely vetéléshez vezet.
Ahhoz, hogy valóban erős izom összehúzódást okozzon, legalább fél órán keresztül tartó, igen erős szívóhatás kellene, hogy érje a mellet, mely a valóságban igen valószínűtlen, maximum egy erős mellszívóval lehetne elérni ezt az erősséget.
2. valaszolo vagyok. Bocs, lemaradt, hogy idezet, es ezt az 1. valaszolonak kuldtem.
Bocs, hogy nem tudok valaszolni a kerdesedre, es offoltam.
Én nem vagyok érintett, de ha még sokat szopizik a nagy, akkor szerintem arrébb van az az idő...
Érdekes a kérdésed, kérdezzem meg a szaktanácsadókat, mit tudnak erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!