Hogy vehetném rá a babám, hogy tovább szopizzon?
Az a gondja sztem,hogy úgy várja a ciciből is a tejet,mint a pótlást a cumisüvegből.Nem érti,miért nem folyik folyamatosan.
Én a helyedben többször tenném cicire,akkor egyrészt a tejed is több lenne,és akár pótlás sem kellene.Másrészt a szopit soha ne számold a tápszerhez.Hogy hány gr-ot kellet volna ennie stb...
Tápszernél látod,hogy mennyi van az üvegben,de a szopiból nem tudod mennyit evett.Gondold el,hogy aki kizárólag csak szoptat hónapokon keresztül nem tudja,hogy egy evés alkalmával mennyit evett a gyereke.De elengedi magát,ha kevés volt neki akkor később újra cicire teszi.Ilyen egyszerű.Erre mondják,hogy igény szerinti szoptatás.
Nem akarlak megijeszteni,de ha minél kevesebbet szopizik,és annál több pótlást adsz,hogy meglegyen a mennyiség amit meg "kellett" ennie így csak egyre kevesebb tejed lesz.
Ha csak kizárólag szoptatni szeretnéd,akkor kérlek szánj rá 3 napot,és csak cicire tedd,ne adj pótlást.Hidd el meg kell jönnie a több tejnek,mert annyi termelődik amennyire igény van.
Ha többször van cicire téve=több igénykén értelmezi a szervezet=többet fog termelni.
Hidd el ez saját tapasztalat!!
OK.Akkor amikor kezd mérgelődni hagy abba,tedd le aztán 10-15 perc múlva tedd újra cicire.nem baj,ha folyik közben a tejed,tegyél be cserélhető betétet.
A cumisüvegből meg ha el is fárad,de úgy jön ahogy ő akarja.Ha akar megáll pihenni,de utánna ugyanúgy folyik,mint a legelején.Vagyis egyformán jön végig,nem úgy mint a ciciből.
Rángadták a cicit,meg mérgelődtek az enyémek is,de mindíg azért mert nem úgy jött ahogy szerették volna.Türelmetlenek voltak.:)
Persze,h van még benne tej.Nekem úgy volt,hogy az elején,vizes,hígabb tejcsi jött,aztán kb 7-8 perc múlva érezztem újra,hogy bizsereg,és összehúzódik a cicim.na ilyenkor még termelődik hozzá.Később is újra elindult,de az már úgy kb 15-20 perc után éreztem,ilyenkor általában az esti altatáshoz szopizott azért tartott ilyen soká a szopi.
2. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!