Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig támogatja a TB a tápszert?

Meddig támogatja a TB a tápszert?

Figyelt kérdés
azért érdekelne mert a kislányom most 6 hónapos és ugy hallottam hogy ettöl a kórtól már nem támogassa a tb a tápszert! ez igaz? viszont a HA tápszereket támogatja, azt a kislányom nem szereti!
2010. febr. 26. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Ha egészséges, akkor elvileg nem is írják fel neki a HA tápszert 6 hónapos kor után. Sima tápszert viszont tényleg csak féléves korig írhatnak fel.

Ha még nem töltötte be a 6 hónapot, akkor próbáld megbeszélni az orvosotokkal, hogy írjon fel egy nagyobb mennyiséget. Mi ezt csináltuk, még most is komoly készletünk van!

2010. febr. 26. 22:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nem szeretném megbántani az előttem hozzászólót, de az a tápszer, amit fel lehet irni, már egy 7-8 hós baba tápanyag szükségletét nem fedezi, ezért lettek kitalálva a 2-es, 3-as tápszerek.

Ezalól nem tudsz kibújni sajna, mert vagy felkel enni éjszaka a gyerkő mert éhes, vagy nem fog megfelelően hizni ha alacsonyabb besorolású tápit adsz neki :-(

2010. febr. 27. 08:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
én nem vettem észre, hogy támogatnák a tápszert, mert az orvos Milupa HA1-et írt fel az újszülöttemnek, amiért fizettünk 2900 Ft-ot. voltam a rossmannba, ahol ugyanennyiért láttam. Nem is értettem, hogy akkor miért kell feliratni?
2010. febr. 28. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

szerintem a rossmannba nincs HA-s tápszer,mert az gyógytápszer és csk receptre kapható

0+-os valóban van,de az meg nem hipoallergén

2010. febr. 28. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Én vettem Beba HA-s tápszert recept nélkül, igaz, gyógyszertárban.
2010. febr. 28. 20:56
 6/6 A kérdező kommentje:
a Ha tápszerek ugyan ugy megtalálhatok a szuper és hypermárketekben mint a dm és rossnanba. ugyanis töbször vettem mivel szükségünk volt.és valóban igaz az is hogy ugyan annyiba kerül megvenni az üzletből mintha az orvos felirná. a támogatás minimális én inkább a bóltból megveszem vagy patikábol,sajnos csak pár száz forintot lehet sporolni. Ami viszont érdekes hogy erdélybe a tápszer támogatás ingyenes egy évig ott nincsenek ijen gondok. Ezt onnan tudom hogy a sógornőm addig kapta a tápszert a fiának, söt 12 hó helyett 13 hónapig kapta. példát lehetne venni erröl a modszerröl is.
2010. febr. 28. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!