XStefix kérdése:
Hogyan váltál hosszan szoptató anyukává? Mindig is így gondoltad vagy menet közben alakult így?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a történeteitekre. :)2010. febr. 25. 16:17
1/5 anonim válasza:
Nem terveztem, meddig, 1 éves korig mindenképp akartam. A gyerekek meg nem akarták még akkor abbahagyni. Nálam jellemzően a következő terhesség alatt, úgy a 6. hónap végén köpték ki a cicit, hogy "fúj a tej". 21 hónap és 35 hónap szopi után. A harmadik még csak 2 hónapos, de ő is lelkes szopis. Persze, féléves kortól kínáltam őket mással is, de igazán 1 éves kortól váltak elsősorban "evőkké", és másodsorban "szopókká". A végén már csak kétszer szoptak, keléskor és lefekvés előtt.
2/5 anonim válasza:
1 éves koráig mindenképpen szoptatni akartam, és 6 hónapos koráig kizárólag csak szoptatni akartam. Így gondoltam, éreztem és hála Istennek ez nálam meg is adatott. 18 hónapos koráig szopizott, úgy hogy egyik este nem adta neki, helyette jött a mese, azóta sem hiányolta, bezzeg én ... :D
3/5 anonim válasza:
A nagy 14 hónapos koráig szopott. A kicsi most 14 hónapos, lelkes szopizó. Én is szeretek szoptatni, a gyermekem is. Egy szoptatási tanácsadó azt mondta, hogy a szoptatáshoz kell a baba és a mama akarata is!
4/5 anonim válasza:
egyet ertek hogy a baba es a mama közös "döntese" a szoptatas hossza, en szoptattam volna meg a kisfiamat (9honapos volt), de hülyenek nezett egyik este, amikor a szokasos esti vacsi szopizashoz keszültünk kb ezt gondolta: most nem gondolod komolyan hogy en meg szopizni akarok? es kellet neki mast enni adni (hig tejbedara,masnaptol tejpep meg fözelek). es ennyi volt az elvalasztodas, többet nem cicizett. En meg szenvedtem meg vagy 1-2 honapot amig elapadt a tejem teljesen.
5/5 schallersacy válasza:
nagy tapasztalatot nem tudok írni (13:D), de van 3 kisebb testvérem. Anyu azon az állásponton van, hogy a szoptatás közelebb hozza egymáshoz anyát és gyermekét. Éppen ezért nálunk "a gyereke döntötték el". Én 8hónapos koromig, hugom 14hónapos koráig, nagyobbik öcsém 2éves koráig, kisebbik öcsém (21hónapos) a mai napig szopizik. A hugomnál és nálam elfogyott a tej, a nagyobbik öcsém, viszon önként szokott le, mert amikor "cicizett", mindig megharapta anyát, és ő már sírt. Egy ilyen alkalommal 2évesen azt mondta anyának, hogy - mamma! nem kérek sziszit.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!