Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » én ezt nem értem! Jó ez így?

én ezt nem értem! Jó ez így?

Figyelt kérdés

4 hetes babámmal nem tudom,hogy jól csinálom-e a szoptatást.mai nap reggel 6 óra,evett(éreztem,hogy van is tejem)fél 9-kor sírt,evett(már nem volt olyan sok tej)fél 11-kor ismét sírt,megint kereste,evett is(elég puhának tünt a mellem)és nem hallottam olyan nagy kortyolásokat.12-kor ismét sírt,láttam keresi,mellre tettem,kb.5 perc után bealudt.most alszik.megnyomtam a mellem,még volt benne tej,de nehezen és pár csepp jött ki.

még tápszert nem adtam.tegnaptól szedem a motherlove-more milk plus kapszulát.a mérlegelésből elegem van.félek nem elég a tej a babának.

2010. febr. 25. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha nem lenne elég akkor sírna és sírna, hogy éhes! Szerintem nagyon is jól csinálod, amikor sír, kap enni és ez a lényeg, a gyakori szopitó több lesz a tejcsid is!Az pedig, hogy neked kevés és nehezen jött nem jelenti azt, hogy kevés, nagyon jó kis vákum van a picikben, ami kell azt kiszívja magának :)

Jó egészséget nektek!

2010. febr. 25. 12:45
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Ne aggódj, minden rendben, és jól csinálod!

A melled puhasága nem azt jelzi, hogy a babádnak már nincs mit szopiznia!!

Belinkelek egy cikket, amiben részletesen elolvasod, mik a "téves aggodalmak" és mikor kevés a tej valójában.

[link]

Nincs szükség tápszeres pótlásra, csak nagyon ritka esetben!

Mi is sok mindent átvészeltünk már, a gyakori mellretétel a legjobb tejserkentő...

Egy 2,5 éves és egy 6 hós kislány anyukája

2010. febr. 25. 12:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Attól, hogy puha, nem azt jelenti, hogy nincs elég tejed.A tej nagy része szopás közben termelődik, nem áll a ciciben.Hízni hízik?Ahogy néztem 1,5-2-2,5 óránként kérte a cicit.Ezzel nincs semmi baj, az én fiam 5,5 hónapos, de nappal még mindig 2-2,5 óránként eszik, mondjuk éjszaka nem eszik tíz órahosszat.Ha még éhes lett volna, nem aludt volna be.Lehet, hogy azért nem nyelt annyira mert nem volt nagyon éhes, inkább rád vágyott.

Szóval ha hízik, nem sír vigasztalhatatlanul, akkor elég a tejed.Egyébként próbáld ki az alkoholmente sört, nálam bevált.

/Z/

2010. febr. 25. 12:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól csinálod, reggel van a legtöbb tej mert az pihenés közben termelődik. Próbálj napközben is pihenni és tedd annyiszor mellre ahányszor csak kéri. Néhány héten belül teljesen beáll a kereslet-kínálat, az a lényeg hogy ne idegesítsd ezen magad és igyál sok folyadékot. A mérleget csak egyszer egy héten vedd elő! A puha mell nem jelent kevesebb tejet, nekem mindig puha, még reggel is, de a kisfiam 300grammokat hízik hetente. Ma 3 hónapos. Ügyes vagy!
2010. febr. 25. 12:50
 5/8 A kérdező kommentje:

sziasztok!annyira jó,hogy írtatok,mert már kezdtem kétségbe esni.a hízása 3260g amikor hazajöttünk,aztán egy hét múlva 3500g és még egy hét múlva 3960g.

mindig azt hiszem,hogy nem jön a mellemből,és már akarom is adni neki a tápszert,hogy nehogy éhes maradjon,pedig annyira tápszer ellenes vagyok.nagyon köszönöm a sok jó tanácsot segítséget,mert már nyugodtabb lettem.

2010. febr. 25. 13:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Az átlag hízás 150-300 g hetente, szóval bőven jók vagytok, tuti nem éhezik!! :o))

második

2010. febr. 25. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mintha én írtam volna, amit írtál. Ugyanígy kérte a cicit a babám ennyi idősen, és ha nem aludt, volt, hogy gyakrabban. tettem is ide föl kérdést akkor ezzel kapcsolatban. Sőt én még attól is féltem, h nem hízik rendesen, mérlegünk nem volt itthon, és most sincs!

Mindent jól csinálsz, most már én is tudom :) Van elég tejed, és lesz is így, hogy mindíg cicire rakod amikor kéri. ne aggódj :)

Mi már 12 hetesek vagyunk, és kialakult egy normális étkezési idő. Nem akar folyton cicin lógni, és az evés ideje sem 30-40 perc már, hanem kb 10 perc. Ja és 11 hetesen 6200g, és 3200-al született

kitartás!!! ne add föl a szopizást, nekem legalábbis nagyon jó érzés :) (az első babám nem szopizott)

2010. febr. 25. 13:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól csinálod, igény szerint szoptatod! Ekkora baba még nem alakított ki napirendet, éhes, eszik és alszik. Van, hogy csak nyugtatásként kér cicit, nem is szopik, inkább csak cumizgat rajta, s elalszik.

Elég a tej, nem kell méreg, azt csak az anyukák idegesítésére találták ki. Elég hetente 1x lemérni!

A mell telítettsége nem utal a benne lévő tej mennyiségre. Mint előttem leírták a tej szoptatás közben termelődik. Gondolj bele, mikor egy baba 200 milit szopik, az hogy férne el a mellben...

Ha szopi után nyűgös, ordít, akkor talán lehetne következtetni arra, hogy a tejed kevés. De e mellé még azt is figyelni kell, hogy mennyi a pisis, kakis pelusok száma!

2010. febr. 25. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!