Jó a Suttogó tejapasztási módszere?
Éedekes....hmmm:-)
A könyvben jópár olyan dolog van, ami az amerikai igényekről szól és szöges ellentétben áll a jelenlegi hazai trendekkel. A szoptatásról és a tápszerezésről például úgy ír, mintha egymás természetes alternatívái lennének, melyek között az anya kedve szerint választhat. Nyilván az USA-ban a tápszerezés azért is elterjedtebb, mint idehaza, mert az anyák hamarabb visszamennek dolgozni, de ezt a különbséget a magyar kiadás kapcsán nem emelték ki, ezért a hazai olvasók számára úgy tűnhet, hogy a kétféle táplálási mód egymás alternatvája. Persze, ha valaki nagyon betartja a Suttogó titkaiban leírtakat, könnyen előfordulhat, hogy hamarosan valóban tápszerre szorul majd a babája, tekintve, hogy az írónő már egészen kicsi kortól kezdve 3, majd 4 órás etetési időközöket javasol. No, ez az, ami teljes mértékben az igény szerint szoptatás és a megfelelő tejtermelés elérése ellen való. A Suttogó titkaiban olyan egészen elképesztő megoldásokkal is találkozhatunk, mint a gyermek ébresztőórával való szoktatása a határidőkhöz, azaz ahhoz, meddig tart a játékidő és meddig játszhat az egyes játékokkal. No komment.
Hát igen, a hazai szakmai körökben nagyon szidják a Suttogót. Én próbáltam, az én babámnál nem jött be. Ő soha nem a két étkezés között aludt, hanem délután egy nagyot, hiába tettem le előbb, ha nem volt álmos, nem aludt. Ennyit a 4 É-ről.
A tejapasztási módszerére nem emlékszem, de így tudod elapasztani:
Ha már kevesebbet szopik, elvileg kevesebb a termelés is. Eleinte feszülni fog a melled, így mindig csak egy kicsit fejj le belőle addig, hogy már ne feszüljön. Így elkerülöd a mellgyulladást, és mindig kevesebb tejed fog termelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!