Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás terén gyakorlott...

Szoptatás terén gyakorlott anyuka vagyok, most mégis elbizonytalanodtam. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Már a második babámat szoptatom. A nagyobb gyermekem 15 hónapig szopizott, az első 6 hónapban kizárólag anyatejes volt.

Most a kislányom 3 hónapos, eddig kizárólag szoptattam. De elbizonytalanodtam a tejem mennyiségét illetően. Kb. 1 héttel ezelőttig néha-néha méricskéltem, nagyokat /kb. 150 ml/ szopizott, örültem nagyon. Most viszont azt érzem, hogy üresek a melleim, a tejleadó reflex beindulásakor sem telik meg nagyon, és ha megmérem, azt látom, hogy átlag 70-80 miliket szopizik. Napközben kiegyensúlyozott, mosolygós a babám, többnyire 3 óránként eszik, esténként viszont viszont duplán szopizik, akkor szerintem nem elég Neki.

Elkezdtem inni Laktoherbet, 1-2 napig érezhetően több volt a tejem, mostanra viszont mintha immunissá váltam volna rá:-)

Ötletek?

2015. máj. 7. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:
3 hónapos korban növekedési ugrás van. Szoptasd igény szerint, attól valószínűleg néhány nap - egy hét alatt újra beáll a kereslet/kínálat.
2015. máj. 7. 15:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát a mérleg nem mindig azt mutatja,amit szeretnénk...Az én kislányom már 7-8 hetesen 120-140ml-ket evett,de ha olyanja volt,akár 200ml-t is bevágott (anyatejleadó vagyok,úgyhogy bőven van mit szopizni),aztán 5 órát meg se szólalt mondjuk,úgy aludt.Most 12 hetes és valahogy nem olyan nagy az étvágya 2 hete,max 130ml-t eszik,de néha csak 90ml-t.Sőt,pár napja kicsit szortyog az orra és tegnap 70 ml-ket evett,semmi étvágya nem volt...Úgyhogy most már én is hagyom ezt a méregetést,mert semmi értelme.Ha szopizik és utána nyugodt,nem elégedetlenkedik,semmi baj nem lehet.Az én lánykám ehetne 3 deciket is,mivel rengeteg tejem van,de ha nem kér többet 70 ml-nél,nem tudok beleerőltetni se többet,kiköpi a cicit,elfordul.Tudják ők,mennyi az,ami kell nekik,a mérleg meg megy a szekrénybe...

Jó babázást.

2015. máj. 8. 10:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kedvesek vagytok. Gondoltam én is a 3 hónapos növekedési ugrásra. Aztán úgy döntöttem, hagyom a méricskélést. Ameddig ilyen jókedvű a picim, ilyen sokat pisil-kakil és éjjel 6 órát egyben átdurmol, addig nem lehet nagy a baj. Neked is jó babázást!
2015. máj. 8. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!