Ha kicsit kisebesedett a mellbimbom az baj? Attol még szoptathatok?
azt mondják, hogy ha helyesen tartod a babát,akkor nem lehet seb belőle. SZóval figyelj oda arra, hogy minél nagyobb részt kapjon be a bimbóudvarból, a füle a válla és a popsija egy vonalban legyen és lehetőleg merőlegesen kapja be a cicit. A sebes bimbóra az anyatej és a pici nyála nagyon jó, így szoptasd továbbha bírod és ne mosd le (bár én soha nem mostam előtte és utána se egyik babámnál sem). A sebes mell szerintem alapvetően nem akadálya a szoptatásnak, ha bírod, csináld nyugodtan, hamarabb gyógyul.
Sok sikert!
Nekem a legelején volt sebes a mellbimbóm, sőt annyira fájt, amikor a baba bekapta, hogy csillagokat láttam. Mégis szoptattam, mert féltem, hogy elapad a nagy nehezen összehozott tejcsim (császáros voltam és nem éppen ideális körülmények között zajlott az első napok szoptatása). amikor hazajöttünk, annyira fájt, hogy nem bírtam elviselni, ha bármi hozzáért. Akkor a férjem azt mondta, hogy ne vegyek fel semmit. Én erre mondtam, hogy fázik a hátam...Kivett egy rossz pólót a szekrényből és kivágta a cicimnél. Így szaladgáltam amíg be nem gyógyult:)
Gyorsan helyrejött+ nagyon odafigyeltem, hogy a baba helyesen bekapja a bimbómat+ néha váltottam a testhelyzeten is. Egyébként Bepantennel kentem (nem kell lemosni), de előtte egy kis anyatejet kentem szét rajta. Nem tudom, hogy mi segített igazán, de a szellőztetés biztos nem ártott, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!