Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha kicsit kisebesedett a...

Ha kicsit kisebesedett a mellbimbom az baj? Attol még szoptathatok?

Figyelt kérdés
amugy nem értem,h mért sebesedett ki,hisz egy ideje ugyanabban a pozicioba szoptatok,és eddig nem volt gond.bár igaz mégcsak 6 hetes a fiam.bár amikor fáj a hasa,akkor néha megcibálja,ugy rángatozik rajta.lehet attol?
2010. febr. 23. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, de megmondom a tuti megoldást: Lansinoh kenőcs! Nem kell lemosni, és az én extra érzékeny mellemen egy seb sem lett, pedig az első babánál több sebből vérzett...
2010. febr. 23. 11:23
 2/4 anonim ***** válasza:

azt mondják, hogy ha helyesen tartod a babát,akkor nem lehet seb belőle. SZóval figyelj oda arra, hogy minél nagyobb részt kapjon be a bimbóudvarból, a füle a válla és a popsija egy vonalban legyen és lehetőleg merőlegesen kapja be a cicit. A sebes bimbóra az anyatej és a pici nyála nagyon jó, így szoptasd továbbha bírod és ne mosd le (bár én soha nem mostam előtte és utána se egyik babámnál sem). A sebes mell szerintem alapvetően nem akadálya a szoptatásnak, ha bírod, csináld nyugodtan, hamarabb gyógyul.

Sok sikert!

2010. febr. 23. 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Még vérző mellbimbóval is lehet szoptatni. Viszont arra ügyelj,, hogy ne gyulladjon be, vagy ha gennyes akkor ne szoptass vele. Semmi sem használ igazán. Viszont ne vegyél fel melltartót, hagyd szabadon a bimbód és szopi után kend be anyatejjel és hagyd rászáradni.
2010. febr. 23. 17:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem a legelején volt sebes a mellbimbóm, sőt annyira fájt, amikor a baba bekapta, hogy csillagokat láttam. Mégis szoptattam, mert féltem, hogy elapad a nagy nehezen összehozott tejcsim (császáros voltam és nem éppen ideális körülmények között zajlott az első napok szoptatása). amikor hazajöttünk, annyira fájt, hogy nem bírtam elviselni, ha bármi hozzáért. Akkor a férjem azt mondta, hogy ne vegyek fel semmit. Én erre mondtam, hogy fázik a hátam...Kivett egy rossz pólót a szekrényből és kivágta a cicimnél. Így szaladgáltam amíg be nem gyógyult:)

Gyorsan helyrejött+ nagyon odafigyeltem, hogy a baba helyesen bekapja a bimbómat+ néha váltottam a testhelyzeten is. Egyébként Bepantennel kentem (nem kell lemosni), de előtte egy kis anyatejet kentem szét rajta. Nem tudom, hogy mi segített igazán, de a szellőztetés biztos nem ártott, sőt!

2010. febr. 23. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!