Van/volt valaki hasonló helyzetben? A 3 hónapos kisfiam egy héttel ezelőttig aludt éjjel 7 órát egyhuzamban, most pedig éjjelente háromszor is szopizik.
Körülbelül 7 hetes korától elaludt este 8-9 óra között, és legközelebb csak hajnali 4 és 5 között ébredt. Volt 4-5 nap 10 hetes korában, amikor napközben egymást érték a szoptatások, volt, hogy fél óra sem telt el kettő között. Ekkor ezt aként könyveltem el, hogy biztosan most van a fejlődési ugrása. De most, hogy így 12 hetesen éjjelente ennyiszer ébred, így nem vagyok már biztos benne. Az érdekelne, hogy szerintetek mitől lehet ez a változás?
Egyébként napközben 2-3 óránként kér enni, egy-egy szopizás úgy 45 percig tart. A tejci megfelelő mennyiségéért az első két hónapban nagyon megdolgoztam. És még a mai napig bennem van az aggodalom, hogy vajon elég-e neki. Azt nézve, hogy hízik, jó kedvű, és néha kíváncsiságból ha megkínálom szopi után akkor vagy egyáltalán nem fogadja el, vagy épp csak egy picit.
Viszont most az éjjeli ébredésekkel újra felkelt bennem a kétely, hogy lehet, hogy kevés neki napközben a tejci? Mert így az éjjeli evések alkalmával nagyon belakmározik még. Ez plusz 2 evés minimum, napközben pedig nincs változás. Biztos, hogy éjjel több a tejem, mert ugyanúgy 2-3 óra telik el az evések között, de nappal nem hallom ilyen hosszan-intenzíven nyelni.
Szerintetek mi lehet az éjjeli evések hátterében?
Ha mégiscsak most van a fejlődési ugrása és nem 10 hetes korában volt, akkor lehetséges, hogy az a plusz 2-3 éjjeli evésben ki is merül?
Másoknál azt olvastam, hogy olyankor megnő a babák étvágya, és az addigi tejmennyiség már kevés nekik, ezért hamar megéheznek és így nagyon sűrűn szeretnének szopizni, amivel egy pár nap alatt elérik, hogy több tej termelődjön.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Esetleg, ha valakinek van még ötlete, örülnék, ha írna.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!