Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6 hetes a babám és pár napja...

6 hetes a babám és pár napja már teljesen elapadt a tejem. Hogyan lehetne újra beíndítani?

Figyelt kérdés
Próbáltam már mindent: homeos bogyó, tea, sör, de semmi nem hozza vissza. Szegénykém meg szorgalmasan szívja a semmit.
2010. febr. 20. 19:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Éheztessed a gyereket... -.-" Szegény gyerek, szerintem annyit nem ér az egész hogy neked meg neki rossz legyen! A tápszer nem méreg, nem omlik össze a világ tőle. Örülj hogy ennyit tudtál.
2010. febr. 20. 19:24
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Hat hétig szoptattam, rengeteg tejem volt, aztán meg semmi. Védőnővel konzultálj mi a továbbiakban a megoldás a táplálásával kapcsolatosan. De ne ilyedj meg, van rá többféle megoldás.Például mástól kaptok anyatejet, stb.stb.
2010. febr. 20. 19:29
 3/13 anonim válasza:
65%
Mit jelent ,hogy teljesen elapadt ,próbáltad fejni mennyi jön le?A babád nyügös e?mert ha nyugodt akkor neki pont elegendő,lehet ,hogy idegeskedsz ,nyugi ,lesz ott tej .Én a laktoherb teát ittam az jónak bizonyult.
2010. febr. 20. 19:31
 4/13 anonim ***** válasza:
41%
Főzelék,tápszer,gyümölcs.
2010. febr. 20. 19:31
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Nézd meg ezt az oldalt, sokaknak segített már.

2010. febr. 20. 19:35
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat! Próbáltam fejni is, de ha pár kortynyi jött csak ki. A gyerekorvos majdnem keresztbe lenyelt, amikor mondtam, hogy tápszerrel pótolom.

Az első válaszolónak: tudom, hogy nem dől össze a világ, ha tápszerrel etetem, de nem 6 hetes szoptatást terveztem. :(

2010. febr. 20. 20:00
 7/13 anonim ***** válasza:
33%
Ez az úgynevezett első "kritikus" időszak a szoptatásban, ha nem adod fel a szopiztatást, kitartóak vagytok, néhány napon belül minden helyre áll. semmi baja sem lesz a babának, ha néhány napig nem kap olyan nagy mennyiségben tejcsit, mert általában vannak tartalékaik. Az egyik közeki barátnőm, a babája 6 hetes koráig nem jött meg normálisan a teje, más már régen feladta vna, de ő határozottan a kart szoptatni és a 6. hét végére megjött teljesen.és onnan át tudtak állni az anyatejes táplálásra. Ez adjon erőt és kitartást!
2010. febr. 20. 20:02
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne keseredj el!!! Sajnos én is csak 6 hétig szoptattam, és én sem így terveztem.De ez van. Miután beszéltem más anyukákkal akik szinte nem is szoptattak utólag már annak a 6 hétnek is örültem. Én is próbálkoztam mindennel de nem vált be semmi.Amikor már elkezdett apadni a tejcsim már a babámnak sem kellett. Teljesen elutatasította.Gondolom másabb lett az íze vagy a szaga, nem tudom, de tény, hogy nem kellett neki bátmit csináltam.

Vettem neki tápszert ( Beba HA Start Aktív), szerette, ízlett neki és szépen nőtt, fejlődött tőle.

Jó összetételű tápszereket lehet már kapni, minden meg van benne ami a babának kell.Az én kicsim eddig szerencsére egyszer sem volt beteg. Az a 6 hét is sokat számít és a tápszerektől is lehet ellenálló. De ilyen korban semmiképp sem adj gyümölcsöt,meg zöldséget vagy főzeléket. Picike még és gyenge a gyomra az ilyen ételekhez. Csak tápikát adj naponta kb. ötször. ( attól nem lesz hasfájós sem és hamar át fogja aludni az éjszakákat, mert lassabban szívódik fel)

Jaaa, a tápszer mellé többször kell itatni, vízzel vagy teával.

Sajnos anyagilag megterhelőbb ha nincs tejcsi és a tápikával több a macera, de sajnos nem mindenki olyan szerencsés hogy sokáig tud szoptatni. De nem kell tragikusan felfogni!!!!!!!

Amúgy nem értem, hogy miért ugatott le a dokid a tápszer miatt. Ő mit akar adni az ilyen pici babának, ha nem azt?

Hidd el, tejcsi hiányában az a legjobb megoldás ha tápszerrel eteted.

2010. febr. 20. 21:19
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

19:31-nak

6 hetes, nem 6 hónapos babáról van szó.

2010. febr. 21. 08:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Igyál édeskömény teát, nekem ez nagyon bejött. napi 4-5 csészével is ihatsz belőle. és FEKÜDJ LE!egy két nap és látni fogod az eredményt. sok sok pihenés és fejés minden szopi után.kitartás !
2010. febr. 21. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!