Elválasztás 6 hónaposan?
Szia! A babák éjszakai ébredése idegrendszeri érettség függvénye. Persze be lehet idomítani őket, hogy éjszaka aludjanak, ahogyan több válaszoló is javasolta, a kérdés csak az, hogy megéri-e.
Ezek a cikkek a segítségedre lehetnek.
Egyébként könnyen elképzelhető, hogy azért szívja annyira erősen, mert kevesebb a tejed. Mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Nincsen összefüggésben ez az egyre több szoptatás kiváltásával? Ugyanis a "hozzá"táplálásnak pontosan az a lényege, hogy a szoptatás mellett ismertessük meg a babát az új ízekkel. A szoptatások kiváltása miatt a tej mennyisége drasztikusan csökkenhet, ezért célszerű a szilárd táplálékot a szoptatás mellett és nem helyett bevezetni. Az érdeklődő, szívesen kóstoló baba a szoptatás után is örömmel elfogad pár kanál ennivalót, ami elegendő az ismerkedéshez (az anyatej kalóriasűrűsége, tápanyagtartalma és összetétele vitathatatlanul a legmegfelelőbb a baba számára), hat hónaposan nem cél az étkezések kiváltása, ha fenn szeretnéd tartani a tejtermelést. Természetesen ha inkább elválasztanád, akkor sem leszel rossz anya. A rossz anyaság nem a szoptatáson/nem szoptatáson múlik. ;)
Én tudom, hogy a gyerekorvosok meg a védőnők általában a szoptatások kiváltását javasolják, nálunk is így megy, de én inkább hallgatok egy IBCLC szoptatási tanácsadóra (aki egyben védőnő is), mint valakire, aki jó ugyan a saját szakterületén, de a szoptatáshoz nincsen megfelelő képzettsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!