Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elválasztás 6 hónaposan?

Elválasztás 6 hónaposan?

Figyelt kérdés
6 hónapos a babám. Sajnos egyre kellemetlenebb a szoptatás. Borzasztóan szívja a mellemet, már nagyon fáj (nem a bimbó, hanem belülről). Olyan, mintha nem lenne elég neki. Tudom, hogy ezt nehéz eldönteni, de este teljesen kiszívja mindkét mellemet, tegnap még bukott is, olyan tele volt, aztán rá 3 órára megint éhesen ébredt. Muszáj volt tápszert adnom neki, mert már annyira fájt a mellem. Éjszaka is 2,5-3 óránként ébred enni. Ez így megy 4-5 hete (tehát nem növekedési ugrás van a háttérben) Lassan úgy érzem nem küzdök tovább a szoptatással akármennyire szeretnék, már nem elég neki. Ettől rossz anya leszek, ha nem szoptatom tovább? Járt már valaki így? (Előző gyermekem 8 hónaposan magát választotta el, de itt nem erről van szó)
2015. ápr. 14. 19:29
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Próbáltam már fürdés előtt 1 órával tejpépet adni neki, fürdés után meg szoptattam, de utána ugyanúgy felébredt.
2015. ápr. 14. 21:17
 12/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
Anno a lányom 1,5-6 hónapos kora közt mintababa volt, átaludta az éjszakákat. Aztán a hozzátáplálás elkezdésével elkezdett éjjel ébredni, és csak cicin volt hajlandó megnyugodni és visszaaludni. Örültem, ha megúsztam éjjeli egy ébredéssel, de a végén, 15 hónapos kora korül már nagyon súlyos volt a helyzet, volt olyan éjszaka, hogy fél óránként ugráltam fel hozzá, tejem már csak pár csepp volt, én akkor tudtam összegyájteni a lelki erőt ahhoz, hogy végleg elválasszam. Addigra már leszoktunk az esti és reggeli szopiról, az éjszakai kelésekkor pedig ölbe vettem, és itatópoharat nyomtam a szájába. Volt pár nehéz éjszakám, de aztán bámulatosan hirtelen abbamaradtak az éjszakai ébredések.
2015. ápr. 14. 22:55
 13/15 anonim ***** válasza:
86%

Szia! A babák éjszakai ébredése idegrendszeri érettség függvénye. Persze be lehet idomítani őket, hogy éjszaka aludjanak, ahogyan több válaszoló is javasolta, a kérdés csak az, hogy megéri-e.

[link]

[link]

Ezek a cikkek a segítségedre lehetnek.

Egyébként könnyen elképzelhető, hogy azért szívja annyira erősen, mert kevesebb a tejed. Mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Nincsen összefüggésben ez az egyre több szoptatás kiváltásával? Ugyanis a "hozzá"táplálásnak pontosan az a lényege, hogy a szoptatás mellett ismertessük meg a babát az új ízekkel. A szoptatások kiváltása miatt a tej mennyisége drasztikusan csökkenhet, ezért célszerű a szilárd táplálékot a szoptatás mellett és nem helyett bevezetni. Az érdeklődő, szívesen kóstoló baba a szoptatás után is örömmel elfogad pár kanál ennivalót, ami elegendő az ismerkedéshez (az anyatej kalóriasűrűsége, tápanyagtartalma és összetétele vitathatatlanul a legmegfelelőbb a baba számára), hat hónaposan nem cél az étkezések kiváltása, ha fenn szeretnéd tartani a tejtermelést. Természetesen ha inkább elválasztanád, akkor sem leszel rossz anya. A rossz anyaság nem a szoptatáson/nem szoptatáson múlik. ;)

[link]

Én tudom, hogy a gyerekorvosok meg a védőnők általában a szoptatások kiváltását javasolják, nálunk is így megy, de én inkább hallgatok egy IBCLC szoptatási tanácsadóra (aki egyben védőnő is), mint valakire, aki jó ugyan a saját szakterületén, de a szoptatáshoz nincsen megfelelő képzettsége.

2015. ápr. 15. 00:27
 14/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló. Sajnos nálunk nem vált be egyáltalán a szoptatás melletti kóstoltatás. A babám kis gyomra nem fogadja el együtt a kettőt, még ha csak keveset szopott és keveset kóstolt is együtt, utána szinte mindig kibukja. Nálunk csak az vált be, hogy vagy eszik, vagy szopizik. Sőt, még evés után sem szabad cicire raknom, hogy igyon, mert utána bukik. Vizet szoktam neki adni. Köszönöm a cikkeket, elolvastam, nagyon hasznosak voltak.
2015. ápr. 15. 11:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi újság, hogy vagytok? Hogy alakul a szoptatás? El kezdted elválasztani?
2015. ápr. 19. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!