Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik, hogy estére elfogy a...

Létezik, hogy estére elfogy a tej?

Figyelt kérdés

3 hetes babám csak anyatejet kap.2 napja vettem észre,hogy este mintha nem lenne a mellembe annyi tej,mint a nap folyamán.tegnap este is szívta-szívta vagy 25percig a baba,és a mérleg után 10ml szívott ki és sírt is.(ha megnyomtam a mellemet jött a tej-igaz nem olyan nagyon)adtam neki a másikból is ,így nyugodott meg.

lehet,hogy egy szopizást hagyjak ki és pótóljam?vagy hogy csináljam?

2010. febr. 20. 08:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp sem hagyj ki egy szopizást, attól nem lesz több tej. minél gyakrabban szoptatsz annál több tej termelődik, ugyanis ez ingerli a tejtermelődést. ha egy mellből nem lakik jól a babád akkor add neki oda mindkettőt. az én babám is van h egy mellből jól lakik, de van hogy mindkettőt oda kell neki adni. cicizés után mindig próbálj meg fejni, ez is fokozza a termelődést.és ha kell akár fél óra múlva is nyugodtan szoptasd meg, ha nem éhes úgysem eszik, anyatejes babát nem lehet túl etetni, ú majd szabályozza mennyi kell neki.ne add fel, kitartás. 4hetes baba anyukája
2010. febr. 20. 08:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Ismerős :) Én is így jártam. Ami nekem segített: pihenés!!! Ha délután még aludni is sikerül egy fél órácskát, akkor tocsogok a tejben :) Szóval, nekem ez segít. Plusz egész nap sok (3-4 liter) folyadékot iszok.

Ne pótolj! Inkább több szopi, fejés, esetleg tejserkentő tea vagy homeos bogyók!!!!!

7 hetes kislány anyukája

2010. febr. 20. 09:16
 3/6 anonim ***** válasza:
pihenj,igyál nagyon sokat és minél többet tedd mellre a picit.nekem is volt,mikor 1 cici kevés volt.
2010. febr. 20. 11:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom írni, hogy semmiképp ne hagyj ki szopit, attól csak tovább csökkenhet a tej. Nem baj, ha mind a 2 mellet kiüríti, a 2 mellből való szoptatás szaporítja is a tejmennyiséget, mert annál több inger éri. Nem kell attól tartani, hogy akkor a köv etetésnél kevesebb lesz bennük, ez nem így működik, a tej kb 70%a akkor termelődik, amikor szopik a baba. Nálunk fejlődési ugrásokkor minden evésnél kellett a 2 mell. A kisebbik lányom most 2 hós, túl vagyunk egy ugráson, kb 2-3 nap alatt állt be a kereslet-kínálat, és termelek annyi tejet megint, hogy elég az egyik mell.
2010. febr. 20. 13:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
estére mindenkinek kevesebb a teje, azért mert a tejtermeléshez szükséges hormon nyugalmi állapotban termelődik, napközben meg ugye nem tudsz annyit pihenni. De estére zsírosabb is a tej, ezért nyugodtan adj neki mindkettőből, néhány óra alvás-pihenés után megint tele lesz a cicid:)
2010. febr. 20. 13:33
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon-nagyon köszönöm a sok segítséget!!!
2010. febr. 20. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!