Elapad a tejem? Mit tehetnék még?
amik még ötleteim:
ha sportolsz ne tegyed, pihenj ahogy csak tudsz(sok energia a tejtermelés)
egyél napi 5ször, nem kell sokat, de legyen reggeli, normál főt étel
ha lenne káros szenvedélyed, a cigivel garantált, hogy alig lesz és elapad
nem sportolok, nem cigizem.
viszont nagyon rástresszeltem...az első gyerkőcnél nem volt ilyen gondom, bőven volt tejem.
most viszont naponta többször rámjön a sírhatnék, és nagyon elkeserít a helyzet.
Még az jutott eszembe, ha annyira kisebesedett a mellbimbód, nem lehet hogy a baba nincs jól mellen és emiatt nem váltódik ki a tejleadó reflex?
– A bimbónak el kell érnie a baba szájában a kemény és a lágy szájpad találkozásáig. (A saját szádban dugd hátra a nyelved, hogy ez milyen hátul van…) Ha csak a bimbó hegyét kapja be a baba, akkor azt fájdalmasan megcsócsálja, és tejet se tud szívni. (Itt látható, hogy micsoda különbség mennyiségben, ha csak a bimbót képes nyomkodni a baba az ínyével, ahhoz képest ha az ínye eljut a bimbóudvarig: http://www.youtube.com/watch?v=IQYThWMHgjI ) Ha nem szívja be elég mélyen a bimbót, akkor a nyelvével felnyomja a kemény szájpadhoz, és kisebesíti.
na az aztán tényleg fáj mint az állat. első pár nap kibírható,de aztán... a nyelve mint egy kés. úgy nézett ki a mellbimbóm,mint amit kettévágtak. 1-2 nap szünetet tartottam,aztán azt csináltam,hogy ezerrel próbáltam rávenni,nyissa már ki nagyobbra a száját,és villámgyorsan kellett ráhúzni. utána meg tartani kellett,nehogy hátrahúzodjon,mert akkor kijjebb csúszott a szájából,és kezdhettem előről. persze ő nem engedte el a mellem,mint a satu,nekem meg úgy fájt ez a dugd be a kisujjad a szájába módszer,hogy csillagokat láttam. a védőnő mondta,fogjam be az orrát,elengedi magától. mert olyankor sérült a legtöbbet,mikor le kellett fejtenem róla. muszály megtanítod minnél előbb,ne a rossz szopás rögzödjön be neki. mellbimbókrémmel pedig ne sprorolj,és szoptatás után még levegőztesd,hogy gyorsabban gyógyuljon.
4es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!