Mi a véleményed a 2-3-4 éves korig tartó szoptatásról?
Az enyém érdekes eset, de van ilyen is. A lányom nem szeretett szopni, mindig is kínlódás volt, aztán három hónaposan nem kért több cicit. Viszont tengernyi tejem volt, így inkább fejtem, és adtam neki cumisüvegből. A védőnő azt mondta, nem gond, csak kapja meg valahogyan az anyatejet. Szerencsére így a mai napig elfogadja (két éves múlt a napokban). A rokonok közül volt olyan, aki egyenesen azt tanácsolta, hogy menjek orvoshoz (!) és írassak fel Bromocriptint (!), mert ez nem normális, hogy ennyi ideig van tejem. Persze eszem ágában sem volt ilyet tenni. Másfél éves korában egyszer elkapott egy csúnya vírusfertőzést, csak eküdt mozdulatlanul, nem akart enni és inni sem. A tejemet fogadta el egyedül! Nosza, elővettem a fagyasztóból is a tartalékot, és azt is odaadtam neki amellett ami még a ciciből jött. A gyerekorvos még meg is dícsért, mert így elkerültük a kiszáradást és a kórházat.
Már csak napi 150 ml-t tudok fejni, de amíg megissza addig nekiadom.
Összefoglalva, én csak támogatni tudom az évekig tartó anyatejes táplálást. Amíg van tej, és amíg elfogadja a gyerek, addig hadd kapja meg.
Azért nem teljesen magánügy,mert a társadalomnak kell együttélnie a felnőtt gyerekekkel.A közösségnek emiatt köze kell,hogy legyen hozzá.
A remélt haszon,az immunitás miatt nem hiszem,hogy,hogy egy járó,futó,játszó gyereknek számít.
Pszichológiailag kifejezetten károsnak tartom.Remélem nem szükséges magyarázni.
Egy 3 éves gyerek már képes akár magától is megtanulni olvasni;könyvet kéne az anyukájához vinnie,hogy figyelj,anyu,én inkább már nem szopnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!