Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A szoptatás kárára megy?...

A szoptatás kárára megy? Igaza van a védőnőnek?

Figyelt kérdés

Az első gyerekkel csak három hónap szopit tudtam produkálni (sok hülye tanács, kezdő anyu voltam)

Most a második gyerkőc tölti az ötödik hónapot, én meg pár hete kóstoltatok. Nem akarok étkezést kiváltani, csak szoktatom az ízekhez.

A védőnőnek meséltem, erre leteremtett, hogy minek, mikor szépen gyarapodik a babám (62centi és 5900g), meg hogy így majd nem szopizik és elmegy a tejem.

Igaza lehet?

2015. márc. 17. 09:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha több normális ételt eszik, akkor csökkenni fog a szopik száma. De ez egy természetes folyamat.

Mit mondott a védőnő? Csak 6 hónaposan kezdheted el kóstoltatni? Mert most ez az álláspont van mindenhol, viszont tudjuk, hogy mindenki másképp csinálja.

Én amúgy szintén 5 hónaposan kezdtem el kóstoltatni, aztán még hónapokig szoptattam, csak ugye mindig egyre kevesebbet. Viszont nekem ez egy természetes velejárója volt a dolognak.

2015. márc. 17. 09:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jól csinálod. Ha nem akarsz étkezést kiváltani, először szoptasd, utána kóstoltass!
2015. márc. 17. 09:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Nincs igaza. Már nem csak kóstoltathatsz, hanem kiválthatsz is egy étkezést. A tejed ettől nem fog elmenni. Igaz, újabban az anyatejes babáknak csak 6 hónap után ajánlják az étkezés kiváltását, de nincs igazuk.
2015. márc. 17. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:
23%

Ha van elegendő tejed, akkor teljesen felesleges kóstoltatnod ilyen korán. Nem feltétlen fog a szoptatás kárára menni, de persze ez is benne van a pakliban. Általában azok szokták "idő előtt" elkezdeni a kóstoltatást, akiknek kezd a teje fogyni, vagy a baba igényli, mert esetleg nem úgy hízik. Mivel a te babád szépen gyarapodik, tejed is van, emiatt teljesen felesleges hamarabb kóstoltatni, mert a babáknak általában amúgy is 6 hónapos korára fejlődik ki az emésztőrendszere annyira, hogy be tudja fogadni az új dolgokat (nyilván van akinek hamarabb, van akinek később).

Én 6 hónapos korban kezdtem el mindkét gyerekemnél a kóstolást, addig csak és kizárólag anyatejet kaptak. Nekem egyáltalán nem ment a szoptatás kárára, 26-27 hónapig szopiztak a gyerekeim. De van olyan baba, aki hamar abbahagyja a szopást, ha rendes kaját kap. Szóval csak óvatosan! :)

2015. márc. 17. 09:46
 5/11 A kérdező kommentje:

Egy éves koránál tovább nem fogom szoptatni, a férjem jön gyedre én pedig vissza dolgozni.

A munkahelyemen pedig fejni nem tudok.

Arra készülüne hogy az elválasztás könnyen menjen.

Eddig néhány kanál almát kapott meg sütőtököt.

Amit még nem tudok, hogy akkor most szoktatunk gluténhez, vagy sem?

2015. márc. 17. 09:59
 6/11 anonim ***** válasza:
4-7 hónapos kor között KELL bevezetni a glutént, tehát igen lassan elkezdheted!
2015. márc. 17. 10:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik, minden védőnő mást mond. A mi védőnők meg azért szekírozott engem, hogy kezdjem el 4 hónaposan a kóstoltatást, mert különben válogatós lesz, és nehéz lesz hozzátáplálni. Én nem fogadtam szót, mert annyi tejem volt, hogy mindketten megfürödhettünk volna benne, ezért hat hónapos korában kezdtem kóstoltatni. És nem lett válogatós sem, meg rossz evő sem (két éves most). A tejem sem apadt el a hozzátáplálás miatt, még most is van egy adag neki reggelente.

De ne aggódj, semmi baja nem lesz attól, hogy hamar kóstolgat. Velünk is így kezték anno, mert akkor ez volt a "divat". És egészséges felnőttek lettünk :-)

2015. márc. 17. 11:08
 8/11 anonim ***** válasza:
ha mást eszik, akkor a tej kárára megy. mondjuk eszik fél adagot,aztán szopi akkor már csak feleannyit szopik,vagyis a szervezet úgy veszi,elég volt annyi tej is. pár ilyen nap egy hét,és csökken. ha szopi után adsz,később lesz éhes,mint anélkül lenne,akkor meg későbbre fogja termelni azt a mennyiéget a szervezet. nem egyből,de úgy fogja,már csak a pangás elkerülése miatt is. nincs baj,ha pár kanálkát adsz,de ha fél adagot már ez lesz. ha 1-et akkor nyilván kevesebb. ettől függetlenül te dönthetsz úgy,hogy nem baj,mert szeretnéd ha mást is enne. nekem fél éves múlt, egy hétig csak anyatejes gabonapépet kapott,aztán próbáltam az almát,nem kellett neki,hiába édes volt. ma pl. sárgarépa főzeléket kapottaz ízlett neki. de nem kap sokat még :-) max fél adagot eszik pl. a gabonapépből 8meg majd amiket próbálok) aztán szopi. úgy gondolom talán 7 hónapos korára kiváltok neki egyet,mert megterhelő nekem legalábbis (mindig küszködnöm kellett a tejért,van elég de megvan az ára) egy fél évesnek elegendőt kitermelni. ettől függetlenül fejni fogok ahelyett az evése után. aztán nem tudom hogyan tovább,a gyerekorvos úgy van vele,még most csak tejet kéne adnom,örüljek,hogy van,még azon legyen a főhangsúly. meglátom mennyi tej lesz,és milyen nehezen. szóval mehet a tej kárára,(pár kanál nem)az meg a te döntésed,hogy ez neked baj-e,vagy nem
2015. márc. 17. 11:25
 9/11 anonim ***** válasza:

most olvastam a többit,én a gabonapépet anyatejel csináltam. tejet kapott,de mégis megvolt a glutén .-)

8as

2015. márc. 17. 11:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Én 5,5 hósan kezdtem hozzátáplálni, szereti z ízeket, gyorsan ment két-három étkezés kiváltása, pedig nem igy terveztem. Most 7,5 hós, 2szer szopizik még, de alig van tej..
2015. márc. 17. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!