A szoptatás kárára megy? Igaza van a védőnőnek?
Az első gyerekkel csak három hónap szopit tudtam produkálni (sok hülye tanács, kezdő anyu voltam)
Most a második gyerkőc tölti az ötödik hónapot, én meg pár hete kóstoltatok. Nem akarok étkezést kiváltani, csak szoktatom az ízekhez.
A védőnőnek meséltem, erre leteremtett, hogy minek, mikor szépen gyarapodik a babám (62centi és 5900g), meg hogy így majd nem szopizik és elmegy a tejem.
Igaza lehet?
Ha több normális ételt eszik, akkor csökkenni fog a szopik száma. De ez egy természetes folyamat.
Mit mondott a védőnő? Csak 6 hónaposan kezdheted el kóstoltatni? Mert most ez az álláspont van mindenhol, viszont tudjuk, hogy mindenki másképp csinálja.
Én amúgy szintén 5 hónaposan kezdtem el kóstoltatni, aztán még hónapokig szoptattam, csak ugye mindig egyre kevesebbet. Viszont nekem ez egy természetes velejárója volt a dolognak.
Ha van elegendő tejed, akkor teljesen felesleges kóstoltatnod ilyen korán. Nem feltétlen fog a szoptatás kárára menni, de persze ez is benne van a pakliban. Általában azok szokták "idő előtt" elkezdeni a kóstoltatást, akiknek kezd a teje fogyni, vagy a baba igényli, mert esetleg nem úgy hízik. Mivel a te babád szépen gyarapodik, tejed is van, emiatt teljesen felesleges hamarabb kóstoltatni, mert a babáknak általában amúgy is 6 hónapos korára fejlődik ki az emésztőrendszere annyira, hogy be tudja fogadni az új dolgokat (nyilván van akinek hamarabb, van akinek később).
Én 6 hónapos korban kezdtem el mindkét gyerekemnél a kóstolást, addig csak és kizárólag anyatejet kaptak. Nekem egyáltalán nem ment a szoptatás kárára, 26-27 hónapig szopiztak a gyerekeim. De van olyan baba, aki hamar abbahagyja a szopást, ha rendes kaját kap. Szóval csak óvatosan! :)
Egy éves koránál tovább nem fogom szoptatni, a férjem jön gyedre én pedig vissza dolgozni.
A munkahelyemen pedig fejni nem tudok.
Arra készülüne hogy az elválasztás könnyen menjen.
Eddig néhány kanál almát kapott meg sütőtököt.
Amit még nem tudok, hogy akkor most szoktatunk gluténhez, vagy sem?
Úgy tűnik, minden védőnő mást mond. A mi védőnők meg azért szekírozott engem, hogy kezdjem el 4 hónaposan a kóstoltatást, mert különben válogatós lesz, és nehéz lesz hozzátáplálni. Én nem fogadtam szót, mert annyi tejem volt, hogy mindketten megfürödhettünk volna benne, ezért hat hónapos korában kezdtem kóstoltatni. És nem lett válogatós sem, meg rossz evő sem (két éves most). A tejem sem apadt el a hozzátáplálás miatt, még most is van egy adag neki reggelente.
De ne aggódj, semmi baja nem lesz attól, hogy hamar kóstolgat. Velünk is így kezték anno, mert akkor ez volt a "divat". És egészséges felnőttek lettünk :-)
most olvastam a többit,én a gabonapépet anyatejel csináltam. tejet kapott,de mégis megvolt a glutén .-)
8as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!