Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem hagynak már békén...

Miért nem hagynak már békén ezzel a fejéssel?

Figyelt kérdés
Egy hete szültem, egyelőre elég a tej, de mindig marad egy pici, mert besárgult a baba, és aluszékony. Anyukám meg a gyerekdoki mondták, hogy a maradékot le kell fejni. Igen ám, de ez anno az ő esetükben azt jelentette, hogy utána még vagy 50 ml-t kispricceltek, én meg 20 perc alatt 15 cseppet, és még folytathatnám cseppenként órákig. Az aventes kézim használhatatlan. Minden szoptatás után már holt ideg vagyok, mert anyukám azzal szekíroz, hogy húzzak fejni. Én is azon vagyok, hogy találjak rá módot, bár nem vagyok meggyőződve, hogy ez jó, vagy érdemes, hogy kézzel tépem 15 cseppért. Most vegyek egy másik mellszívót, amivel aztán megint kudarcot vallok? Valami hatékony kéne, mert van egy kétéves fiam is, és állatira nincs időm fejegetni.
2010. febr. 11. 16:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
én mindig este fejtem a vacsi után,addigra volt kb 50-60 ml(1-2 hétig,utána egy kicsivel több).volt hogy napközbe átaludt egy-egy evést és igy este több jött le.volt egy idő mikor napközbe is egyszer kellett fejnem,mert nagyon megindult és nem akart leállni,olyankor lefejtem.de ált csak este szoktam.szerintem nins semmi gond ha nem fejsz minden szopi után.főleg h most szültél és csak most fog még igazán beindulni a tejtermelődés pár napon belül(lehet h akkor már tudsz fejni rendesen minden szopi után).de vannak akik egyeltalán nem tudnak semennyit kisajtolni,hiába nyüstölik a mellüket,egy csepp is alig akar kijönni.
2010. febr. 11. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem a kézi fejővel pár csepp jött le, már én is tiszta ideg voltam, úgyhogy a párom elment és vett elektromos medelát. Nagyon jól tette, azonnal tudtam vele fejni, először 10 perc alatt 30ml, aztán fokozatosan többet, most 70-80 ml-nél járok, és úgy gondolom, abbahagyom a fejést, mert más tartalék is van, meg a tej is elég. Ha kevesebb lesz, majd megint előveszem.
2010. febr. 12. 08:37
 13/15 anonim ***** válasza:
óóó Te jó ég! mintha magamat olvasnám!! ugyanez! Dettó!! 3 hete szültem. Állandóan azzal csesztetett mindenki, h fejjek. én marha meg folyton a cicimet nyüstöltem. A www.lll.hu oldalon talált marmet módszerrel )7-7-5-5-3-3)szenvedtem. utáltam, sírtam. Ahelyett, h pihennék, nyomkodom a cicimet. a Kézi mellszívó nekem sem ért semmit. De ténlyeg semmit. egyszer földhöz is vágtam. de még jó hogy nem tört össze, mert képzeld el, egyik nap(8 nappal a szülés után) arra lettem figyelmes, h a jobb cicimből csöpög a tej. na, akkor indulhatott meg. jó sokára. én onnantól kezdtem el fejni. azóta (mondom 3 hete szültem) csak esténként és hajnalban fejek.) és pont telibetojom, h ki mit mond a fejéssel kapcs. nekem nyűg, teher és ki nem állhatom.ha feszül, lefejem. ja, és nekem is sárgult a babám. azt mondták, szoptassam két óránként. de persze mit adtam volna neki, ha csak semmi jött a cicimből. mégis jól el volt a gyerek. csak tudnám, hogyan....talán mégis volt pár csepp...ráadásul azt mondták a kórházban, hogy 2 óránként ébresszem fel. szerinted sikerült? dehogy! senkinek sem kívánom azt a másfél hét szenvedést, sírást.....
2010. febr. 12. 11:10
 14/15 xStefix ***** válasza:

Előzőnek: lehet, hogy a hőn utált fejés is segített abban, hogy végre meginduljon a tejed.. ;)

A picúrod valószínűleg azért nem éhezett eddig sem, mert a belövellésig termelődő kolosztrum (előtej) egy igazi "vitamin- és energiabomba": kalóriadús, tele fehérjével, enzimekkel, zsírokkal, mindennel, amire szüksége van. Jól tetted, hogy nem adtad fel korán a fejést és ha mostmár nem kell, akkor tényleg nincs értelme kínlódni vele. (Szopista létemre én se szerettem anno csinálni, de az elején azért hasznos volt.)

2010. febr. 12. 15:36
 15/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
Nekem is sárga és aluszékony volt a babám. Még egy picit próbálj kitartani, és hallgatni a téged őrületbe kergetőkre, amíg le nem megy a sárgaság! Akkor az aluszékonyság is el fog múlni, és onnantól tényleg az lesz aj ó, ha a baba igényei szerint szoptatsz, a fejést meg úgy és akkor csinálod, ahogy neked megfelel, ha nem fejsz, hát nem fejsz. De tényleg, amíg sárga, keltegesd 3 óránként, mert ő nem veszi észre, hogy éhes! és ha esetleg szopi után fél-egy órával fejsz, akkor már összejön egy értékeltehő adag, amit később odaadhatsz neki. Minél többet "tömsz" ilyenkor bele, annál hamarabb lemegy a sárgasága. Nem akarlak kioktatni, hisz van már egy gyerkőcöd, vannak már tapasztalataid, ha olyat írtam, ami már a könyöködön jön ki, akkor bocsi.
2010. febr. 13. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!