Miért nem hagynak már békén ezzel a fejéssel?
Hát, az attól függ. Írod, hogy aluszékony a babád. Az ilyen babákkal néha az a "baj", hogy hajlamosak kevesebbet enni, mint amennyire szükségük lenne. Ezért, ha eddig még nem tetted ÉS kellene, próbáld őt keltegetni a szopihoz, ha sokszor vagy sokat aludna egyszerre (ez nem a napi egyszeri, délutáni egybefüggő nagy szunyára vonatkozik!). Most vagy azért nem tudsz (eleget) fejni, mer a te tejed is erre a kicsit kevesebb mennyiségre állt be/erre állt rá, vagy esetleg még nem indult be eléggé. Mivel nem írtad, hányszor és mennyiket eszik, mi a helyzet a pelusokkal, heti hízásokkal stb., ezért kívülről nem lehet megondani, hogy elég-e neki a tejed vagy többre lenne szükség.
Ha elég a tejed és ő sem vészesen aluszékony (tehát nem kellene keltegetni, bíztatni a szopira), akkor szerintem nem szükséges fejni, pláne, ha ennyire nem megy. Ha viszont többet kéne ennie és neked is több tejet kéne termelned, akkor mindenképp érdemes lenne, mindkettőt.
Egyébként lehet, hogy azért sem megy a fejés, mert sokat piszkálnak vele vagy nem akarod/szereted vagy rástresszelsz stb.
(Bár szerintem egyáltalán nem felesleges fejni az első hetekben/hónapokban, mert az ekkor összegyűjtött és beltartalomban igen gazdag, értékes anyatej jól jöhet még később pótlásként vagy a hozzátápinál. Már ha van mit lefejni persze.)
Ahogy hazajöttünk a kórházból már küldtem is a páromat másnap megvenni a kézi fejőt (nekem is Avent van, nálam nagyszerűen bevált), én kézzel képtelen voltam fejni. Ki volt sebesedve mindkét bimbóm, bőgtem a szoptatás előtt, alatt és utána még a fejés is jött .... nem kívánom senkinek sem. De fejnem kellett, mert nekem is besárgult a manó és minden cseppet oda kellett neki adni, mert kezdett fogyni annak ellenére, hogy legszívesebben mindig cicin lett volna. Aztán a leszívott tejcsit a következő szopival beletömtük :-) meg is lett az eredménye: 1 hét alatt fél kilót hízott, a következő héten ugyanennyit és akkor mondta a védőnő, hogy akkor most már le lehet állni a hozzátejeléssel. Nagyon nehéz volt, teljesen át tudom érezni a helyzetedet, de a gyerek érdekében meg kell tenni. Ne hagyd magad befolyásolni és lehúzni a hangulatodat, attól is függ a tejtermelés!! Zuhanyozz le szopi előtt, hogy beinduljon a tejcsi áramlása, sokkal könnyebb lesz szopizni a kicsinek, neked meg utána könnyebb lesz fejni. Próbáld meg a kézi fejő technikáját fejleszteni, még ha fáj is, mert sokkal gyorsabb a pumpálás mint ha a kezeddel cseppenként küszködöd ki a tejcsit.
És a legfontosabb, hogy küldj el mindenkit a közeledből a fejés idejére - ha lehet. Nyugodt körülményekre van szükség a sikerhez! Én a gyerekemet néztem amíg fejtem neki a tejcsit :-)
Ja és éjszaka ne fejjél, kell a pihenés.
Sok sikert és boldog babázást!
Nem kell fejni, ha bealszik az etetések alatt akkor gyakrabban kell szoptatni, nem mellszívóval gyötörni a melled és az idegeidet. Majd akkor fejj ha kevésnek találod a tejed és szaporítani szeretnél.
Mond meg hogy nem fejsz és hagyjanak békén!
Én császáros voltam,a fiam olyan volt,mint 1 pióca,de a tejem későn lövelt be.Már a kórházban is fejtem,hogy minél jobb legyen.Kaptam kölcsön kézi Avent-ot,de nekem 1 cseppet sem szívott ki.Így maradtam annál,amit én vettem.Ezt szívta,mint az állat:)
Ilyen volt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!