Ha nincs elég tejem és pótolni kell, meddig szokás mérleggel ellenőrizni, hogy mennyit kell még a babának hozzápótolni? Marad a mérlegezés?
Nem méregesd, tedd cicire akár óránkéánt.
10 naposan még nagyon pici.
A rednszer majd magától kialakul egy-két hónap múlva.
A pótlással nem fog többb tejed termelődni, inkább kevesebb.
Ez améregetés csak felesleges stresszt okoz. 2 gyereket szoptattam (ok) egyiket majdnem 2 évig, másik jövő hónapban lesz 1 éves.
Az elején mi is óránként ciciztünk, a gyerek lusta volt, meg nem volt elég erős szopizni, így óránként megéhezett. 2-3 hét alatt beálltunk rendesen, azóta is elég a tej, még úgy is, hogy hozzátáplálok (7 hónapos). A baj az, hogy ha így állsz hozzá, hogy biztosan nem lesz elég, akkor nem is lesz. Én is elkövettem ezt a hibát, pedig a gyerek nem sírt, szépen gyarapodott, de megszállt a mérlegláz, és elkezdtem őt tömni, mondván, hogy nem eszi meg az előírt mennyiséget, tehát kevés a tej. 3 hét után leálltam a tápszerrel, mert tényleg kevesebb lett egyből a tej, ennyi idő kellett hozzá, hogy visszahozzam. A fiam mai napig sem eszi meg az előírás szerinti mennyiséget (soha nem ette meg), de 7 hónaposan 7800g, és 69cm, gyönyörűen fejlődik.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy ne így állj hozzá, és inkább szoptass óránként, ha szoptatni akarod a kicsit. Persze ha inkább tápszert akarsz neki adni, akkor ne, ez a te dolgod, nem vagyok elvakult szoptatáspárti. Jó babázást!
Kontra: ha este megtömöd a pocakját, akkor ugyan tudtok majd aludni, viszont a tejed lassaban fog nőni (ha fog). Éjjel termelődik ugyanis a legtöbb prolaktin, ami a tejtermelődésért felelős hormon. Ha tehát éjjel nem szoptatsz, visszaveted a serkentés gyorsaságát..
De egyébként is lenne még pár észrevételem a kérdésedhez. Ha gondolod, szívesen átküldök neked egy néhány oldalas listát a tejtermelés fokozásához. Én állítottam össze a Liga elvei és a saját tapasztalataim alapján. Nemcsak tippek, hanem magyarázatok is vannak benne, hogy miért úgy érdemes csinálni, ahogyan a szakemberek ajánlják. Picik vagytok még, szerintem fontos és hasznos lenne, hogy próbálkozzatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!