Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sos nem tudom, hogyan kell a...

Sos nem tudom, hogyan kell a mellszivót használni?

Figyelt kérdés
Csütörtökön szültem,a babám szépen szopizik,de félek ,hogy kevés neki.A szivó nem sziv ki semmit,se szopi előtt,se utána..Kézzel is csak 10gr-okat tudok kifejni!Félek ,éhen hal a babóm,tápszert nem akarok adni neki.
2010. febr. 9. 16:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen mellszívód van? Miből gondolod hogy kevés neki a tejci? Sír evés után vagy nyugtalan? Ha etetések között jól alszik és nyugodt, akkor biztos lehetsz benne hogy eleget szopik. Én az első hetekben mindig mértem, hogy mennyit eszik a babám, ez engem megnyugtatott. Lehet, hogy azért nem jön semmi, mert nem indul be a tejleadó reflexed, nálam is így volt az elején amíg ideges voltam, aztán megnyugodtam és már tudtam is fejni. Amúgy nekem mindig is kézzel sokkal könnyebben ment a fejés.
2010. febr. 9. 16:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia. Milyen fajta a mellszívód? Teát, homeosbogyó, milkmore tablettát már próbáltad?
2010. febr. 9. 16:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok Medela elektromos,de semmit nem sziv.Ababám nyugodtan alszik szopi után,most is beájult a karomban.Lemértem már sokszor,az előbb 30 gr-ot szopott.Nem nyugtalan,a cici rögtön megnyugtatja,ha sir.Csak nem értem,ha van tejem a mellszivó miért nem szivja ki?Kézzel is csak 10gr jön ki nagyon keservesen.Laktoherb teát iszom.De volt olyan tegnap,hogy fél óra szopás után nem mért semmit a mérleg-lehet már ahhoz is hülye vagyok.
2010. febr. 9. 17:05
 4/10 anonim ***** válasza:
meleg vizes borogatás beindítja a tejcsit.nekem bevált.én az elejét kiszívtam a többit kézzel fejtem.megmutatták és könnyen ment.
2010. febr. 9. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia! A Medelával nekem is rossz tapasztalatom volt, én mikor kölcsönkaptam már "gyakorlott" mellszívó használó voltam (Avent kézi) és megörültem az elektromosnak, de egyszerűen egy csepp sem jött ki vele. Beparáztam, hogy nincs tejcsi, de az Aventessel viszont tudtam fejni, úgyhogy nekem a Medela nem jött be. Azóta van elektromos Avent, az szuper.
2010. febr. 9. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia, nekem is gondom volt az első használattal, én nővéremtől kaptam használtan (használati útmutató nélkül) a mellszívót, semmi nem jött, már szinte szétdurrant a mellem, sűrgősen át kellett hívni nővéremet, hogy segítsen, kiderült, hogy rosszul raktam össze. Aztán szépen beindult a fejés.
2010. febr. 9. 18:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok! Ha végképp nem megy a mellszívás, minél többet tedd mellre a babát, akár 1,5-2 óránként is ha akarod, ugyanis a baba a legjobb mellszívó. Mikor hazajöttünk a kisfiammal a kh-ból, ő állandóan cicin lógott volna ( ha hagytam volna ), ezért elég sűrűn szopott, és ez nagyon jót tett a tejtermelésemnek, mert iszonyat sok tejem lett. Most 8 hónapos és még napi 6x szopik, soha nem kellett még neki tápszert adnom. Kitartás!
2010. febr. 9. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:

a tejhez tejleadó reflex kell. a szervezeted pontosan tudja hogy az nem a baba hanem mell szívó. Tehát legalább 25 de inkább 30 perc kell hogy beinduljon a reflex. Ekkoor beindul a tej és tudsz fejni előbb az egyik aztán a másik ciciből.

Az egyik módszer a reflex beindítására, hogy ha csak egy mellből szoptatsz, akkor a másikat szoptatás közben fejed, nem könnyű, de akkor lejön 100-150 milli is. A reflex kb 10 percenként van, ezért ha úgy érzed kevés volt amit szopizott, annyi a dolgod, hogy átpelusozod a babát, sétálsz vele egy kört büfizteted, és már szoptathatsz is újra. Csak vigyázz mert így megindul a tej és túltelítődhet a melled.

De ha fejsz akkor az legalább félóra ezért szokták tévénézést javasolni, hogy gyorsabban el teljen.

2010. febr. 9. 23:40
 9/10 anonim ***** válasza:
ja és a mérés egy kulcs kérdés, nem mondom hogy ne mérd egyáltalán, de az étkezések utáni méricskélésnek nem sok alapja van. mert te is vagy úgy hogy ebédre többet vacsorára kevesebbet eszel. Ezt a babák szabályozzák. nálam volt olyan hogy 5 perc alatt bevágott 100-at és volt hogy félóra alatt 30-at. A heti mérés célravezetőbb. és volt mérhetetlen mennyiség is. de a szükséges mennyiséget maghízta.
2010. febr. 9. 23:43
 10/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
Én eletkromos mellszívóval még nem hadakoztam, viszont kéziben kipróbáltam a Medelát négy naposan, mikor kiengedtek a kórházból. Szörnyű élmény volt, mintha a porszívót cuppantottam volna a cicimre... Másnap el is zavartam a férjemet egy AVENT kézi mellszívóért. Ég és föld... Mondják, hogy az AVENT elektromos még tutibb. Sokkal lágyabb érzés, mikor szív, és az a gumiharang a szívófejen tényleg kellemesebb, és elvileg "stimulálja" a mellet a babához hasonlóan. Mondod, hogy a kézzel fejés nálad sikeresebb volt. Próbáld meg a kettő kombinációját, én gyakorlatilag a mellszívóba fejek, tehát pumpálok is, és közben "marokra kapom" a cicit, több fogást váltok rajt, hogy mindenhonnan kijöjjön. Persze nekem ehhez megfelelően lógós a mellem... :( Ha te ebből a szempontból szerencsésebb vagy, lehet, hogy nem férsz hozzá a mellszívóval egy időben...
2010. febr. 10. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!