Mikortól vigyem ki a babát sétálni? 1hetes baba anyukája
Ezt írta egy doktornő a neten:
Függetlenül a súlytól ( feltéve ha nem koraszülött, vagy beteg a csecsemő) 1 hónapos kortól kezdjük el fokozatosan a levegőhöz szoktatni a csecsemőt. Ha ez megtörtént kb. napi egy órát legyen kint a baba , de ha száraz napos idő van ez lehet akár 1 ½- 2 óra is. Erős szélben, ködben ne vigyük ki a csecsemőt. Nem tudok róla , hogy létezne előírt alsó hőfok amely alatt nem szabad kivinni a babát. Az északi gyakorlat is ez ellen szól. Ápolási könyvekben -8- 10 fokot láttam leírva. Ez azonban Magyarországon nappal elég ritka, legfeljebb 1-1 napig állhat fenn, ilyenkor inkább szellőztessünk sokat, vagy felöltöztetve zárt erkélyre, verandára tegyük csak ki a babát, mivel ők ehhez nincsenek hozzászokva.
1 hónap? Te jó ég, ez rengeteg szerintem.
Én a magam részéről már 1 hetesen vittem sétálni, pedig tél volt.
Szerintem muszáj, hogy érje friss levegő a babát. Szoktatni kell az igaz, először 5 perc (pl erkély), aztán 10, 20, stb.
Szerintem még egy kicsit várj. Főleg ilyen hidegben. Nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy 3 hetes korába vihetem sétálni először. Így én 2 hetesen már fokozatosan szoktattam (szellőztetés, ablak mellett, kézben a lépcsőház előtt, majd a séta). Elvileg -5fokig lehet kimenni. Mi 11-13 óra között szoktunk sétálni, akkor a legenyhébb az idő. Nagyon szeles időben nem megyünk, de a hóesés nem akadály.
Jó babázást!
Szia!
Én szerdai napon szültem, szombaton jöttünk haza és hétfőn már elkezdtem a levegőztetést. Anyukám, a védőnő és a gyerekdoki is azt mondta, hogy a hangsúly a fokozatosságon van. Szépen beöltöztettem, mintha kivinném, majd kinyitottam az ablakot. először 5 perc, majd mindig kicsit többet. A múlt héten vettük meg a babakocsit, azzal toltam haza, így 1/2 órát volt a levegőn. Szerintem előbb a szobába kezd, majd később ki is viheted. Ennyi idősen is szükségük van a friss levegőre.
5 hetes baba anyukája
Nyáron 2 hetes, télen 4 hetes korban.
Ha nagy, erős, fejlett baba, akkor lehet kicsit hamarabb.
Kb. 1 hét szoktatás: először csak pár perc, majd negyedóra, félóra úgy, hogy beöltözteted és rányitod az ablakot. Ne sírjon! Ha sír, a hideg levegő árt neki, erre figyelj.
A mi védőnőnk szerint 3-4 hetes korban lehet elkezdeni szoktatni a levegőhöz, és ha jó az idő, 4-5 hetesen ki lehet vinni sétálni is, egyre hosszabb időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!