Mi a baj a három óránkénti szoptatással?
Kedvesem mert neked a babád beállt már az elsö idötöl még nem jelenti azt hogy minden baba 3 óránként akar enni.
Régen a 3 óránként szoptatás azt jelentette, ha a baba 2 óránként igényelte volna akkor ordittatták 1 órán keresztül.
Nekem elsö lányom már a korházban is 3 óránként evett, míg a második még 5 hósan is 1-1,5 óránként. Szinte mindig szoptattam, mert mire befejezte kezdte elöröl.
Semmi gond nincs ezzel mindaddig, amíg a gyereknek is ez az igénye.
Amennyiben egy gyereknek meg mondjuk kezdetekben 2 óránként lenne igénye a szopizásra, te meg akkor is kivárod a 3 órát, mert úgy neked kényelmesebb, meg jobb, na az nem jó!
Ha viszont eleve 3 óránként éhezik meg a gyerek, akkor azért, mert a másik 5 anyuka 2 óránként szoptat, attól neked nem kell, ha a gyereked 2 óránként nem éhes.
De ha éhes, sírdogál előbb is, de te csak azért se adsz neki enni, mert a 3 óra, az 3 óra és szokja csak meg így a gyerek, az valóban nem jó!
Én amikor még szoptattam, akkor mindezt akkor tettem, amikor a fiamon láttam, hogy éhes, mert sírt, és ha adtam neki cicit, akkor egyből rá is kapott és jóllakásig evett és mindez 3 óránként történt. De ha előbb igényelte volna, akkor természetesen előbb is kapott volna. De van olyan, aki ezt sűrűbben igényli, mint 3 óra!
"míg a második még 5 hósan is 1-1,5 óránként. Szinte mindig szoptattam, mert mire befejezte kezdte elöröl"
Mondjuk, "kedvesem" -ha már ilyen bizalmas viszonyban vagyunk- azt nekem nem fogod megmagyarázni, hogy ez így normális. Ott valamivel gond volt, de ha neked megfelelt a 0-24-es szoptatás, meg hogy az milyen életminőséggel és minden napokkal jár, akkor ámen.
Szia!
Igazából én igény szerint szoptatok,de sztem semmi gond nincs azzal ha valaki 3 óránként szopik! Mi is így kezdtük,csak hát a kislányom nem volt mindig 3 óránként éhes,volt,hogy másfél,de volt,hogy 4 és fél óra múlva éhezett meg. Ezért is tértünk arra át,hogy ő majd szól ha éhes a pici pocca:)
5-ös vagyok..
Most olvastam a hozzászólásokat.
És abszolút egyetértek a 4-es válaszolóval:)
Csak gondoltam leírom :)
az én babám az első héten nagyon aluszékony volt, ezért magam keltettem 3 óránként. a csecsemősök meghagyták hogy le ne merjem venni cicirol akar 50 perc utan sem. es barmit csinalt a baba mar ott pattogtak korulottem h keresgel a baba azonnal adjak cicit. az eredmenye hogy lett egy cicifuggo pár hetesem, aki 50-60 percig szopizott, allandoan fajt a hasa mert tul ette magat de nem lehetett elobb elvenni tole mert annyira igenyelte a cumizast.
szerintem nem egeszseges ha az ujszulott minden sirasara cicivel valaszolunk, hiszen 1000 mas dolog miatt sirhat. es nem egeszseges etetestol etetesig szoptatni, mert a babanak nem egy jo kis hasfajas az igenye, hanem dajkalas osszebujas.
csak sokan az igeny szerinti szoptatas moge bujnak ha vigasztalasrol van szo.
en nem mondom hogy hagyjuk sirni a gyereket, de azt viszont lathatjuk hogy az esetek 80%ban ugyis beallnak a 3 orara, ezt elosegithetjuk, ha nem tuszkoljuk orankent a szajaba a cicit minden egyes nyikkanasra.
Ha a babának van elég gyomortérfogata, hogy megegye egyszerre a testsúlyához számolt napi adag nyolcad részét és az anyának is van elég teje ezt egyben odaadni, akkor tökéletes összhang a 3 óránként szoptatás/fejés.
Nekem hatalmas szerencsém volt, nagy súlyú fiam született, evett aludt és nem tudott szopni, így fejve kapta üvegből az anyatejet. Megette mindet 10p alatt max és aludt tovább. 3 óránként keltettem enni napközben éjjel hagytam aludni. 6 hetes korától végigaludta az éjszakát és mindig megette a súlyának megfelelő adag egy etetésre eső részét. Nekem egy szavam sem lete sem rá sem a módszerre, ahogyan az anyatejes időszakot megoldottuk. Szerintem nincs baj a 3 óránként etetéssel, ha összejön mind a két oldalról és működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!