Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Már megint csomó a cicimben....

Már megint csomó a cicimben. Milyen dokihoz forduljak vele?

Figyelt kérdés
Már fél éves a babám. Az utóbbi 2 hónapban kb. 4-5-ször lett csomó a cicimben. Nem tudom, miért van. Milyen dokihoz kell ezzel mennem? Volt már valaki ilyennel dokinál?
2010. febr. 7. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Szoptatsz? Mert akkor "természetes" a tejtől. Maszírozd fel, engedj rá meleg vizet és szoptass sokat. És mindig ürüljön ki a melled, ha a kicsi nem szívja ki, fejd le!

Ha nem szoptatsz, akkor kérj beutalót egy mellultrahangra (körzetitől vagy nőgyógyásztól) és nézesd meg.

2010. febr. 7. 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha szoptatsz valószínűleg eldugult az egyik (v.több) tejcsatorna .Masszírozás segíthet rajta .De inkább nézesd meg szakemberrel.

Nekem volt csomóm tízenévesen akkor onkologushoz küldtek.

Mikor szoptattam akkor is volt ,de az a "dugulás" miatt.

2010. febr. 7. 22:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk a védőnő sokat segített ebben a kérdésben. Kiderült, hogy én soha nem maszíroztam ki rendesen a csomókat, de ő megtette. Ezért van. Nem egyből orvoshoz kell fordulni, a védőnőnek a gyermekágyas anyákat is el kell látnia, nem csak a gyerekeket.

Az én védőnőm amúgy mindig rá is kérdezett, hogy én hogy vagyok, nincs e baj a szoptatással.

2010. febr. 8. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!