Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tápláló az anyatej?

Meddig tápláló az anyatej?

Figyelt kérdés
3 hete nem szopizunk már/1éves lesz a kisfiam/azóta lefejem,de egyre kevesebb,korábban 2-3 deci cicinként!De már csak 30-40 mili.Az is tápláló még?Van még értelme fejni?Meg nem issza,csak reggelijében kapja meg.És ha leállok,akkor csak egyszerűen abbahagyom a fejést?Akkor mi lesz azzal ami benne van?Nem fog begyulladni tőle?
2010. febr. 3. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem semmi bajod nem lesz ha nem fejsz, az a 30-40 ml már semmi.
2010. febr. 3. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem lesz, ha úgy gondolod állj le. Szerintem igazi jelentősége az első négy-hat hónapban van. Utána már teljesen más szempontokból érdemes folytatni a szoptatást. Pl könnyen emészthető és ezért beteg gyerek is szívesen fogadja, vagy ha te lebetegszel vagy elkapod tőle a betegséget akkor a te szervezetde által termelt immunsejtek révén ő védettebb lesz (mert ilyenkor a saját immunrendszere még nem annyira fejlett)stb

Úgyhogy nyugodtan hagyd abba., ha úgy érzed. Szerintem tenned semmit nem kell elapad magától.

2010. febr. 3. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Ma divat ugyan a kétéves korig való szoptatás,de már semmi tápláló nincs benne a gyereknek.Az első hathónap után már feltételen kell a hozzátáplálás,mert akkor már az anyatej nem elég a fejlődéséhez.Ha egy picit időben hozzászoktatnak a természetes ételekhez,általában 9-10 hónaposan magától abbahagyja a szopást.A gyerekek tudják,hogy mi egészséges nekik,mi nem.Csak odakellene figyelni rájuk,nem mindenfélét összeolvasni.Ezért nem issza meg már a tied sem.
2010. febr. 3. 21:34
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
1 évesen már nem fontos neki az anyatej!És fejni pedig fölösleges! annyi tejért!Semmi baja nem lesz a cicidnek ha hagyod benne a tejet, szépen elfog apadni!
2010. febr. 3. 21:39
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Kedves 21:34 !Én időben elkezdtem a hozzátáplálást, és figyeltem is a babámra, mégis 23 hónapig szopizott!Nem azért mert én akartam, hanem mert neki volt lelkileg szüksége rá!Sokszor megnyugodott tőle, stb!És hogy nem számít meddig adjuk neki a cicit, ez sem igaz, mert amíg cicizett egy kanál gyógyszert sem evett meg! És gyönyörűen fejlődött!Az pedig orvosilag bizonyított hogy minél tovább anyatejes egy gyermek, annál erősebb a védekezőképessége!szóval a sokáig ciciztetés nem lustaság, mert nem főzök a gyereknek, esetleg nemodafigyelés,vagy ilyenek!Nem főétkezéshez kellett a cici!a sokáig ciciző gyerekek sokkal közelebb is vannak az édesanyjukhoz lelkileg mint a tápszeresek!
2010. febr. 3. 21:45
 6/9 anonim ***** válasza:
40%
Legalább ezt a mi egészséges dolgot ne tetted volna bele, akkor még azt mondtam volna egy értelmes hozzászólás, de így? A gyereknek szüksége van napi félliter tejalapú táplálékra, mégis mi az ami tejalapú és egészségesebb: mert amit egy gyárban gyártanak, aztán elszállítanak egy boltba, ahol kiteszik a polcra és kismillió vevő közül te leveszed. Hát inkább ne gondoljunk bele. És nehogy azt mond hogy ledomestozod a tejpépes dobozt mielőtt kinyitod. Ja és hát azt sem igen tudjuk miből gyártják, ami benne van. Na mindegy, mert persze, hozzá kell szoknia a gyerkenk a szeméthez, úgy ahogy írtad, hat hónapos korától. De azért egészségesnek ne nevezzük már ezt a fajta táplálást.
2010. febr. 3. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Az anyatej ameddig van, csak jó.
2010. febr. 4. 08:51
 8/9 anonim ***** válasza:
nyugodta leállhatsz e fejéssel, ez már nagyon pici mennyiség. az igazi jelentősége az első 4 hónapban van, mert akkor alakul ki az immunrendszer.
2010. febr. 4. 10:16
 9/9 xStefix ***** válasza:
100%

Táplálónak végig tápláló, ameddig szoptatsz. Lévén a te szervezeted termeli - ha te relatíve egészséges vagy, akkor a tejed is az. Csakis akkor "gyenge" a tej, ha valaki tartósan, kórosan alultáplált.

De valószínűleg úgy értetted a kérdést, hogy meddig van rá (nagy) szüksége a babának/gyereknek. Az első fél év folyamán elsősorban (és ideális esetben kizárólagosan) a táplálékot jelenti számukra, fizikailag és lelkileg egyaránt. A hozzátáplálással párhuzamosan csökken a fizikai táplálék-szerepe, ezt egyre inkább átveszik a szilárd ételek, és/de előtérbe kerül a szoptatás lelki oldala. A szoptatási szakirodalom 1 éves korig mindenképp ajánlja az anyatejes táplálást, eddig az életkorig még döntő részben. Utána már a gyerek és az anya közös "döntése", hogy meddig marad meg.

De akármeddig is szoptatsz, a tejed végig egészséges, tápláló és hasznos a gyerkőcöd szervezete számára. Fél éves korig "LÉTSZÜKSÉGLET" (lenne), 6-12 hós korig NAGYON FONTOS, utána pedig JAVASOLT. - Ti most 1 évesen kb. már túl vagytok a kritikus szakaszon. Ha a fiad mégis továbbra is kapná az anyatejet, az csakis a javára válna, ha viszont mégsem, akkor sem szenvedné már nagy kárát. Olyasmi ez, mint a táplálékkiegészítő multivitamin: ha szeded, jót teszel vele, de ha nem (és közben egészségesen táplálkozol!), akkor sem lesz feltétlenül bajod.

2010. febr. 5. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!