Mennyire tápláló később az anyatej?
A tápértéke ugyanannyi, csak mivel nagyobb a gyerek ezért nem fedezi a teljes tápanyagszükségletét.
Cumisüvegből sem hajlandó inni.
Miért, te ugyanúgy eszel betegen, mint amikor egészséges vagy? Ugye nem? ;)
A tej "tápértéke" nyilván változik idővel - de egy beteg gyerkőcnek nem elsősorban erre van most nagy szüksége, hanem azoknak az összetevőknek a jótékony hatására, amik most is ugyanúgy benne vannak, mint az elején (immunanyagok, gyulladáscsökkentők stb.).
Hidd el, ő nagyon jól tudja, mi kell neki leginkább! Ne aggódj azon, hogy csak tejet hajlandó elfogadni (valószínűleg emiatt most több is lett a mennyisége), ahhoz, hogy gyógyuljon, ez pont megfelelő. Ahogy elmúlik a betegség, meg fog jönni az étvágya is és majd bepótolja, amit eddig elmulasztott.
Nem lesz ettől kórosan vitaminhiányos, alultáplált vagy hasonló. A tartalékaiból vészeli át a betegséget, de ha vége, újra fel fogja tölteni a raktárait.
Jobbulást neki!
az én lánym 19 hósan volt beteg(hugyuti fertőzés), szinte nem is evett semmit, az anyatejen kívül.
Nagyon örültem, hogy még szopott, és azóta is ciczik, bő 2 hét múlva lesz 2 éves.
Hosszabb ideig már lehet, hogy nem elég - de pár napig, 1-2 hétig is akár, biztosan!
Ha viszont ennél tovább is beteg egy gyerkőc, akkor már úgyis orvoshoz szoktunk fordulni, mert komolyabb gond lehet a háttérben..
Szóval az anyatej ilyen értelemben olyasmi, mint egyfajta homeopátia: az elején ezzel érdemes próbálkozni (ill. a gyerkőc is ezt akarja általában), de idővel, ha ez egyértelműen(!) nem elég, akkor jöhet az "erősebb" kezelés.
Én se vagyok szakember, csak tanulom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!