Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak az én 8 hónapos babám...

Csak az én 8 hónapos babám nem tud egyedül játszani?

Figyelt kérdés
10 percnél tovább nincs el egyedül, pedig vannak játékaink, remélem, csak a mozgásfejlődés miatt. A járókában hintázik, és emiatt nyünnyög, a földön már pörög, tolat, ez zavarja. Tudnátok ötleteket adni, hogy ő is "lekösse" magát, és nekem is legyen pár perc szünetem?
2010. febr. 3. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Hagyd egyedül,akkor is ha sír.Ha mellette vagy,akkor soha nem tanul meg egyedül játszani.Egy kis sírás nem árt meg egyik babának sem,még akkor sem ,ha nagyon erősen sír.Ha látja,.hogy nem segítesz neki,akkor rájön,hogy tud egyedül is játszani.Tapasztalat 3 gyerek után.
2010. febr. 3. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha hagyod a földön, akkor sem köti le semmi? Egyébként nálunk a fiam a hátamon van, vagy a hintában, és jövök-megyek, időnként lökök egyet rajta, ha elintézni valóm van. Egyébként a sírni hagyás károsítja az agyat, ezt már kimutatták neurológusok. Ha érdekel a cikk, belinkelhetem.
2010. febr. 3. 19:25
 3/8 anonim ***** válasza:

A sírni hagyás a legnagyobb baromság amit tehetsz. Én soha nem hagytam, mindig ott voltam mellettük, és nem játsziott egyedül Szerintem másfél éves lehetett nem emlékszem pontosan, amikor elkezdett egyedül játszani és órákig el van legkkal, kisállatokkal, főzőcskézik, Egész nap csendben játszik a szobájában. Nagyon ritka az hogy tévézik.

Úgyhogy nem igaz egyáltalán, hogyha ott ülsz vele, nem tanul meg egyedül játszani soha. Sőt szerintem pont a fordítottja igaz, mert az én kisfiamnak olyan fantáziája van, mindennapra kitalál valami játékot. Bármivel, bárhol eljátszik.

2010. febr. 3. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:
utolsó! na jó, de 1,5 évi ott üljön mellette, mint valami testőr :P:) ez szerintem felesleges. attól nem lesz baja, ha sír egy kicsit. utána feltalálja magát. nem okosak már ilyenkor, okosabbak mint hinnénk :) és anyukára is gondolni kell, fáraszthatja szegényt...
2010. febr. 4. 10:20
 5/8 anonim ***** válasza:
okasak már ilyenkor, azt akartam írni..."nem" storno
2010. febr. 4. 10:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Kicsit alaposabban olvastad volna, nem ezt írtam. Nem adtam semmilyen tanácsot, mert megtanultam már ezen az oldalon annak nincs értelme, mert úgyis lehurrogják az embert. És mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar, semmi közöm hozzá.

Én saját példámat mondtam, ÉN nem hagytam soha sírni a gyerekeimet, ÉN ott ültem velük, mint egy testőr, és mégis önállóak lettek, eljátszanak egyedül akár egész nap. Úgyhogy ez baromság, hogy hagyni kell mert soha nem tanul meg egyedül játszani. Mert az én gyerekeim megtanultak. Egyébként másfél év kellet, hogy egyedül ott merjem hagyni őket a szobában, mert most már talán nem történhet baj velük. Eddig a korig azért féltem, hogy lenyelnek valamit (mert pl imád aprópénzzel játszani, meg apró játékokkal) de most már bátran ott hagyom őket.

2010. febr. 4. 14:05
 7/8 anonim ***** válasza:
én anyukára való tekintettel írtam, hogy nem kell mindig strázsálni...én sem bírtam volna...babaszoba meg általában úgyis bababarátan van kialakítva, ott nagy baja nem lehet. mondjuk annyi, hogy én az ajtót nyitva hagytam, és így néha be tudtam rá kukucskálni, hogy mit csinál.
2010. febr. 4. 14:34
 8/8 A kérdező kommentje:

A sírás ártalmas hatásairól szóló cikkre kíváncsi lennék, megköszönöm a linkjét!

Sírni hagyni én sem tudom. Az a baj leginkább nálunk, hogy nincs hely, ahol kúszhatna, mászhatna, a járókát nem szereti. Egy teljesen üres szoba kéne, ahol csak a játékai vannak, és ahova kúszik, mindenhol talál egy játékot. De egyelőre ahova eljut, onnan nem tud tovább kúszni, és még nincs akadálymentesitve a terep. Gondolom később jön el annak az ideje, hogy megállapodik egy játéknál (ha már ülni is tud), és annak megismerésével lefoglalja magát. Ugye? ;)

Köszönöm a válaszokat!

2010. febr. 4. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!