Ti kínlódnátok a szoptatással?
Eleinte nem is volt tejem,aztán lassacskán lett,de csak 10ml-és van,hogy azis 2mellből,onnan tudom,hogy fejem is magam,hogy jobban termelődjön a tej,iszom a szoptatós Laktoherb teát,igyekszem sokat inni,de 10-max 15 milinél nemtudok többet lefejni 2 mellből.Még akkor sem,ha reggel fejek,és éjjel kimarad,akkor sincs több!
Szerintetek van így értelme? A babám nem is nagyon szívja már,sztem érzi,hogy nincs benne...
Figyelj, ha fejed, utána meg cumisüvegből adod neki, akkor a babád minek erólkódne a szopizassal? Próbáld meg pár napig csak szoptatni sűrűn a babádat. Vagy rákap es beindul a tej, vagy jóhet a tápszer.
De, akkor tényleg csak szopi. Ha nagyon feszül a melled, mert nem szív rendesen a baba, akkor csak annyit fejj ki, hogy megkónnyebbüljón a melled.
Ez csak egy tanács. A szoptatás a legegyszerúbb módja a baba etetésének.
Először mindkét mellből 20-20 perc, utána ha beindul a tej, akkor egyszer egyik, egyszer masik, de akkor is csak max 15 perc szopi. A atejtermelést legjobban a baba indítja be.
Éhen nem fog halni, de lehet, hogy sírósabb lesz, mert melótnia kell a kajáért. Szerintem megéri a próbálkozást.
Az ember mellébe senki sem lát bele. Az is lehet, hogy nincs elég tejmirigyed. A szoptatás sikeressége múlik bizony a genetikán, alkati adottságokon is. Semmiképpen se hagyd, hogy bárki lelkiismeretfurdalást keltsen! Az anyatej fontos, de a szerető gondoskodás még inkább. Akkor sem lesz semmi baja, ha tápszeren nő fel.
Persze jobb a humán tej, immunológiai szempontból mindenképpen, de ha nincsen, akkor nincs mit tenni.
Esetleg meg lehet még próbálni szoptatási tanácsadót, aki házhoz megy és segít. Ha beindul az nagyon jó, ha nem , akkor nem.
Az is gond, hogy a babád nem szopik hatékonyan, mert így nem serkenti kellőképpen a termelést. Arra esetleg érdemes a gyerekorvosnál rákérdezni, hogy nincs-e valamiféle hipotónia nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!