Szoptatás, anyatej és/vagy tápszer? És mi a helyzet a lelkiismerettel?
A fiamat 4 hónapos koráig tudtam szoptatni, de szinte az első perctől kapott tápszert is, mert este már nem volt hajlandó szopizni, csak sírt. Kiderült, hogy nagyon feszesek az izmai, az arcizmai is, ezért nagyon hamar elfárad szopizás közben. Én is szinte 0-24-ben szoptattam emiatt. De mire ez kiderült, már késő volt, nem volt tejem. Nagyon sokáig lelkifurdalásom volt, hogy nem vagyok képes őt szoptatni. Ráadásul császáros volt (sürgősségi), szóval még megszülni sem tudtam rendesen.
Most 2 hetes a kislányom. Ő is császáros. Viszont szeret szopizni. De neki is sok idő, mire jól lakik, ráadásul ő sem hajlandó rendesen bevenni a bimbót. Így fájdalmas a szoptatás. Már túl vagyunk a sebes mellbimbókon, a véres anyatejen. De még mindig fáj, főleg az első 1 perc, olyankor ordítozni tudnék. Ha jól rakom cicire, akkor kiköpi, egyszerűen nem jó kényelmes neki úgy. És itt a nagy tesó, aki követeli magának is az időt. És nem is tehetem meg, hogy vele nem foglalkozom. Ezért a kicsi, egyszer egyszer bizony tápszert kap. Fejni végképp nincs időm, mert azt megint csak a nagytól venném el.
Mert el kell döntenem, hogy miért legyen lelkifurdalásom: azért mert a kicsi nem kizárólag anyatejes, vagy azért, mert a nagyobbal semmi időm foglalkozni.
Én is úgy vagyok vele, hogy szoptatok amíg van időm és tejem. De nem mehet a 4 éves kisfiam kárára a dolog. Külföldön élünk, senki segítségem nincsen. El kell látnom a háztartást és a két gyerkőcöt. Nem tudok órákig szoptatni. Jó lenne,ha belejönne a kislányom és jól tudna lakni ésszerű időn belül. De ha nem, hát nem. Nem fogok idegileg tönkremenni benne.
Te is megtettél mindent az ügyért, sose bánd, hogy így alakult. A babád is jobban örül egy kiegyensúlyozott, boldog anyukának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!