Át lehet szoktatni egy 20 hónapos "babát", hogy ne elalváshoz kérje a cicit, hanem ébredés után?
szia! 20 hósan elég nagy már, hogy megmagyarázd neki, hogy mi a helyzet, vagy csináld amit én: bekentem reggel gulyáskrémmel, és azt mondtam, bibis, és megsajnált és soha többet nem kért cicit.
Igaz, Ő 26 hós volt és gyógyszerszedés miatt muszáj voltam leszoktatni. Ezt a módszert nyilván csak akkor alkalmazd, ha nem gond, hogy teljesen letegye a cicit. Szerintem már elég nagy hozzá.
2 lányom van, három és fél éves és 4 hós!
Az én babám is sokáig cicin aludt el. Másfél évesen döntöttem az elválasztás mellett. Ekkor már csak este kapott. Hogy azért a szopi ne maradjon el drasztikusan, altatás előtt, bevezettem a következőt: világos szobában cicizett, aztán képeskönyvet nézegettünk, utána együtt lekapcsoltuk a villanyt, énekeltem neki, közben ringattam a vállamon, jóéjt puszi, aztán irány az ágy. Nekem bejött. Egy ideje már nem cicizik, de a rituálé megmaradt. Egy hang nélkül elalszik, és végigalussza az éjszakát.
Ha napközben nincs gondotok az egyedül elalvással, próbáld meg, ha van, kezdd azzal, hogy megtanitod rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!