Tényleg abba kéne már hagynom a szoptatást?
Másfél éves a babám, 9 hetes terhes vagyok a másodikkal. Még mindig szopizik a babám, ez az esti elalvás előtti "közös program", ezt mindig megkapja. Illetve napközben, étkezések után desszertként. Persze vannak napok, mikor minden a feje tetejére áll és borul az egész, de igyekszem ezt betartani.
Úgy gondoltam, majd szép lassan elapad a tejem, vagy majd pár hónap múlva leszoktatom róla. De nem nagyon görcsölök rajta, majd alakul.
A környezetem viszont háááát....a férjem, rokonok, barátok, ismerősök, orvosok, mindenki szerint már pár hónap után abba kellett volna hagynom a szoptatást. A nővérem szó szerint undorítónak nevezte, hogy még mindig szoptatok. A férjemmel is rengeteg vitánk volt már emiatt. Pedig én annyira örültem, hogy tudok szoptatni, ettől féltem a legjobban előtte, mert az egész családomban senki nem tudott szoptatni és féltem a genetika öröklődött.
Kb 14 hónapos koráig rendszeresen kelt éjszaka, követelte a cicit. De úgy gondoltam, ez még belefér. Aztán 1 évesen leszoktattam az éjszakai ciciről. Ma is hisztizik miatta, de már nem kap csak max reggel. Nyilván, ha nem szoptatnám már egyáltalán, sokkal könnyebb lenne az életünk...nem lenne annyi cici-hiszti, de hát úgy gondoltam szoptatni szeretném ameddig bírom. Most meg már csak pár hónap van hátra, utána úgyis abba kell hagyni, megvárom hogy alakulnak a dolgok.
Viszont gyűlölöm, hogy állandóan védekeznem kell, miért szoptatok még? De ez volt 6 hónapos korában is, 8 hónaposan is, 1 évesen is, szóval tök mindegy mikor, mindenki csak savazott a szoptatásért.
Na megjöttek a minden mondatot kiforgató "akkor válj el" stílusú vérszemű kommentelők, akik egy mondatból egy egész házasságot meg tudnak ítélni.
Bocsi, de egyáltalán nem hasznos a tanácsod, én úgy gondolom, tökéletes házasság nincs (bár a tied biztosan az) és bizonyos problémák még bőven beleférnek. Jelen esetben kezdő apuka bénázása szerintem még bőven belefér (bár te gondolom soha nem voltál kezdő anyuka/apuka).
Hát bocs de nálam a bénázás és elvesztettem a bizalmam benne nem ugyanaz.
Egy szóval se mondtam h válj el, de mivel azt írtad h nem bízol benne, számomra a bizalom elvesztése mellett nincs jó kapcsolat.
De nem értem minek tetted fel a kérdést h abbahagyd e mikor te eleve nem akarod abbahagyni???!!!
"Pont ezek miatt kicsit megrendült a bizalmam benne, ezt most túlzottan erősen írtam de nem tudok jobb szót rá."
"Köszönöm a tanácsokat, akkor valahogy elkezdem a leszoktatást…na azt még ki kell találni."
Olvasd el még egyszer a válaszomat.
Az itteni lepontozásokból is látszik, mennyire szoptatásellenes mindenki. Azt az egy-két anyukát, aki meg mégis szoptatni meg akár 1 éves kor felett is, hát jól megkövezik. Bár tudnám mit fáj ez másoknak...költői kérdés volt.
Mindegy, ahogy javasoltátok, 3 napja leszoktattam. Tápszert kap este, egyből ki is üti és gyorsan elalszik tőle. Éjszaka ugyanúgy kel, úgyhogy valószínűleg ennek köze nincs a cicihez.
Már csak néha-néha kéri a cicit, már kezdi elfelejteni.
Kicsit sajnálom, kicsit fáj a szívem miatta, de majd megszokom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!