A környezetetekben élő anyukák kb. hány százaléka szoptatja a kisbabáját?
Mit gondoltok, sokan adnak tápszert a babájuknak?
3,5 hónapja szoptatok, hála az égnek csak anyatejes a babám. A védőnő, a gyógytornász, a doktornő, még a 13. szomszéd is megdicsért, hogy csak szoptatok. :)
Szóval van olyan érzésem, hogy ez manapság már a ritkábbik eset. Csak arra lennék kíváncsi, hogy más hogyan látja.
Eddig a környezetemben lévők nagyrészt szoptattak, ezért is lepődtem meg a dicséret hallatán.
Az elmúlt 2 évben,beleértve jó magam is,16 baba született a környezetemben.Ezek a család,a barát és a kollegák közül tevődik össze.
Ebből mindösszesen 3-an szoptatunk,13 nem. Ezek közül az én lányom a legnagyobb, 21 hónapos és még mindig szopizik.
Szerintem meg nagyon fel van fújva ez az egész.
Majdnemhogy úgy néz ki, ha valaki nem tud szoptatni és tápszerrel eteti a babáját, az ' szaranya'.
Van akinek megvan rá a lehetősége hogy szoptathat, van aki akármennyi szoptatós teát magába dönthet 2 cseppnél több nem jön neki.
Én pl. olyan szerencsés helyzetben vagyok hogy mind a 3 gyerkőcöm kizárólag anyatejes volt.
De nem állja meg a helyét az a nézet hogy akkor kevesebbet betegek. Az 1.- nél még igen. De a 3.- nál már nem, mert a nagyobbaktól elkap minden genyegunyát. Kb. 2-3 havonta megyünk dokihoz.
Én pl. kizárólag tápszeres voltam mert anyumnak nem volt teje, de semmi hátrányom nem származott belőle.
6/0 szóptatt, egy már 4 hónapos terhesen kijelentette, hogy nem fog szopatni.
Szerintem inkább az a baj, hogy sokan meg sem próbálják mert egyszeribb tápszerezni mint szoptatni.
Az elején leírják az embert, ha nem szoptat, aztán ha elmúlik 1 éves a baba, akkor meg azt furcsállják, hogy még mindig szopik... Sosem jó semmi.
A kórházban mesélte szomorúan a vezető ápolónő, hogy egyre gyakoribb az, hogy az anyukát tolják ki a szülészetről, és bekiabál a nővérszobába, hogy készítsék elő a tápszert a babának.
Az első mellretételek olyan fájdalmasak voltak, hogy én is elgondolkoztam azon, hogy inkább tápszert adok a babámnak, de kibírtuk, szerencsére hozzáedződött a mellem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!