Ha a szoptatós anya beadatja magának a H1N1 elleni oltást, az védi a kisbabáját is?
Nálunk a szoptatós anyáknak nem adják be!
Egyébként meg sok orvossal dolgozom együtt,és szerintük is felesleges, ugyanis a H1N1 egy végtelenül gyenge vírus, a veszélye csupán abban rejlik, hogy nagyon gyorsan mutálódik és mire az oltás kész és megkapod, addigra rég nem használ a vírusnak. Egy megfelelően felkészített immunrendszer pedig vagy észre sem veszi, vagy semmivel nem küzdi le nehezebben, mint a "sima" influenzát.
Az oltóanyag viszont jó pénz, és mivel a halálesetek a médiában nem használtak a fogyasztásnak, elővették az ukránokat, most meg riogatnak, hogy kevés az oltóanyag. Állati jó a marketingesük...
Én tegnap adattam be magamnak az oltást, a gyerekorvos és a háziorvosom is ajánlotta. 4 és fél hónapja szoptatok, és sokat gondolkoztam, kérdeztem a kismama ismerőseimet is.
A baba csak az ellenanyagot kapja meg az anyatejen keresztül, mást nem, ui. ez egy m egölt vírus, úgyhogy baj nem lehet belőle.
Az utolsó válaszolót szeretném megkérni arra, hogy pár nap múlva legyen kedves írja le, mondjuk ugyanennél a kérdésnél, hogy hogyan érezte magát, és a baba is hogy van!! Én is nagyon gondolkozom, hogy be kéne adatni, csak annyi az ellenező, hogy teljesen elbizonytalanítottak!
Az előtted lévő vagyok!
Előre is köszi a segítségedet!!!
Remélem minden rendben lesz veletek!!!!!
Érdekes módon én inkább magam miatt aggódom (már amennyire), mert a szoptató anya a szoptatás miatt kvázi jobban ki van téve a betegségeknek, mint az anyetejen át bizonyos fokú védettséget élvező baba.
Én az év eleji téli influt kaptam be sikeresen, rókakomástul, ágytálastul, ügyeletes orvosostul. A családban engem vert le a legjobban - akkor 1 éves lányomon fél nap alatt átsuhant némi nyüszivel és nem-evéssel, pedig ő is velem volt a vírusgócban. Én akkor azt tanultam, hogy első körben picit inkább magamat féltsem..
Ettől függetlenül én sem tudom, hogy kell-e H1N1-oltás. Kicsit olyan már ez, mint amikor túl gyakran kiáltanak farkast... vajon tényleg van vagy sem?!
9:28-as vagyok.
csütörtökön oltattam be magam. semmiféle mellékhatást nem tapasztaltam, csak egy kis izomlázat az oltás körül. a babámnak semmi baja (folyamatosan kapja az ellenanyagot, amit az én szervezetem termel) 4 és fél hónapja szoptatok
Engem is elbizonytalanítottak az itt leírt válaszok tegnap, miután elolvastam (nem csak erre a kérdésre, hanem az összes többi ezzel kapcsolatos válasz....).
De én végülis ma beadattam. Pont ma voltunk dokinál és előtte a védőnéninél, és mindkettő ajánlotta. Kicsit izomláz szerű fájdalmat érzek. 6 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!