Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha éjszakára már nem lesz...

Ha éjszakára már nem lesz elég a tejem honnan tudok tápszert szerezni?

Figyelt kérdés
Gyógyszertárba recept nélkül adnak? Vagy tescoban lehet kapni??

2014. okt. 11. 20:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%

héé, nyugi :) :)

nyugi. ha igény szerint szoptatsz, vagyis nem azt nézed, hogy eltelt-e három óra például, vagy lehúzod a gyereket ciciről, mert már 30 perce szopogatja a melled, akkor KIMONDOTTAN PONT ANNYI TEJ VAN, AMENNYI NEKI KELL.

ezt a természet így alkotta meg, gondolj csak bele. (pl. mikor még nem volt tápszer, akkor megfelelt mindenkinek a tej. lehet jönni nem igazán hiteles statisztikai adatokkal 200 év távlatából, de én 17 hónap szoptatás után kizártnak tartom, hogy éhen halt volna egy megfelelően táplálkozó anya, egészséges gyereke...) :)

az ok, amiért sírhat.

- lassabban jön a tej, mint ahogyan ő szeretné

- gyorsabban jön a tej, mint ahogyan ő azt szeretné

- feszíti a pocit a buborék... (puki, büfi)

elsőre a megoldás - hagyni kell folyton cicizni. nyammog, lassan eszik, de eszegeti, majd beindul megfelelően a tejcsi...

másodikra megoldás - egy kicsit lefejni szopizás előtt, vagy átváltani a kevésbé spriccelő mellre (ha van ilyen) ill. ha nem túl nagy a cicit hanyattfekve is szopiztathatod.

harmadikra megoldás, amikor cicizik, és sírdogál a melleden, emeld fel a válladra, és várj 1-2 percet, közben nyugtasd meg, hogy hamarosan folytathatja, ahol abba hagyta

te csak relaxálj, relaxáljatok együtt a babával, a leginkább nyugtató ilyenkor, ha fekve szoptatsz, és összebújciztok, legyetek ruha nélkül, szorosan egymás mellé bújva, ő had szopizzon, te meg élvezd a kis emberke közelségét, és hogy eszik :) ez nagyon jó ám mindkettőtöknek.

ne vegyél tápit, és ne is adj neki. vizet se, semmi pótlás.

a tej ha kevés, a baba nem fejlődik megfelelően... ebből lehet tudni.

a szoptatás türelemjáték. akik két, három éves korukig szoptatták gyermeküket, azok ezt tudják. az ilyen anyáktól kérdezd, ők hogy csinálták.

illetve; la leche liga - nekem ők sokat segítettek :)

mindannyian átesünk ezen a szoptatás dilemmán (sokaknál van egy 3 és 4 hó között is azt vettem észre) de bízni kell a természet csodálatosságába... hogy az emberi faj azért létezhet 5 millió éve (wikipédia szerint) mert az anya szervezete TUDJA táplálni az utódot, megfelelően. kihalt volna az emberiség, ha nem így lenne. most a tápszer és nem a régi családmodelles együttélés nélküli időkben már bizonytalan mindenki, de nem szabad az lenni.

bízz az ösztöneidben, a gyerek ösztöneiben. tartsd cicin, adj neki, ha kér, büfiztesd ha sír, nézd meg, mennyire jön a tejed (kézi fejővel, ha van) figyeld a gyerek gyarapodását - de HETI EGYSZER, én sem tudok mindig meginni 2 deci vizet, van, hogy szomjasan 3 decit is, van hogy 2 korty is elég, ne várd, hogy a baba mindig 100 gramm felett egyen.... ő is csak ember, változó az étvágya :)

nyugi. hagyd abba az evés utáni mérlegelést, és csak szoptass, szoptass, szoptass, és hidd el, elég amid van :)

2014. okt. 11. 21:44
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Igaza van a 7. hozzászólónak, ha elkezded a tápszer adását, akkor szép lassan elkezd kevesebb tej termelődni. Szoptass gyakrabban, vàltott mellből. Olvass a szoptatásról pl. az lll.hu oldalon sok hasznos tanács van. Nem vagyok szigorúan tàpszer ellenes, de nem kell rögtön tápszer után nyúlni (ha megnyugtat, legyen otthon 1 doboz vésztartaléknak).
2014. okt. 11. 21:48
 13/17 anonim ***** válasza:
45%
Még előző hozzászóló vagyok, tényleg ne kapjon semmi pótlást sem (se víz, se tea), mert azzal csak a termelődő tej mennyisége fog csökkenni. Nem könnyű a szoptatás, de idővel bele lehet jönni, nekem sikerült 26 hónapig szoptatni.
2014. okt. 11. 21:52
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetertek az elottem irokkal. Ne adj cumisuvegbol semmit ne cumizzon csak a ciciden. A tej szoptatas kozben termelodik igazan. Ha ugy erzed nem robban szet a tejtol de a babad mellre teszed majd termelodik!!!
2014. okt. 12. 22:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem akartam tápszerezni, szerencsére eddig nem is kellett. Csak aggódtam, hogy felkel és nem lesz tejem és ordítani fog szegénykém. Vertünk végül tescoban tápszert, aranytartaléknak itthon van, remélem nem kell felbontani se. Köszönöm a válaszokat. Amúgy előtte rengeteg tejem volt, lehet most ez a normális csak én aggódom túl??? Már nem mértem egyébként, most kezdtem el újra, és tegnap reggel, igaz 2 mellből, de 190-et evett, tudom vmikor csak 60-t eszik, de ez megnyugtatott, remélem ne lesz gond, és köszönöm mindenki válaszát.
2014. okt. 13. 06:51
 16/17 anonim ***** válasza:
Ne aggódj szerintem csak fejlődési ugrása van a kicsinek.fiam fél éves kora óta csak az egyik mellem fogadja el.s másfél éves.ne aggódj,ha nem kap viget s cumit elég lesz neki.
2014. okt. 17. 21:22
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem tudom,h valóban kevesebb volt vagy csak lusta volt, azóta nincs gond, szerencsére, szépen gyarapszik a kis drágám :)
2014. nov. 10. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!