Ha éjszakára már nem lesz elég a tejem honnan tudok tápszert szerezni?
héé, nyugi :) :)
nyugi. ha igény szerint szoptatsz, vagyis nem azt nézed, hogy eltelt-e három óra például, vagy lehúzod a gyereket ciciről, mert már 30 perce szopogatja a melled, akkor KIMONDOTTAN PONT ANNYI TEJ VAN, AMENNYI NEKI KELL.
ezt a természet így alkotta meg, gondolj csak bele. (pl. mikor még nem volt tápszer, akkor megfelelt mindenkinek a tej. lehet jönni nem igazán hiteles statisztikai adatokkal 200 év távlatából, de én 17 hónap szoptatás után kizártnak tartom, hogy éhen halt volna egy megfelelően táplálkozó anya, egészséges gyereke...) :)
az ok, amiért sírhat.
- lassabban jön a tej, mint ahogyan ő szeretné
- gyorsabban jön a tej, mint ahogyan ő azt szeretné
- feszíti a pocit a buborék... (puki, büfi)
elsőre a megoldás - hagyni kell folyton cicizni. nyammog, lassan eszik, de eszegeti, majd beindul megfelelően a tejcsi...
másodikra megoldás - egy kicsit lefejni szopizás előtt, vagy átváltani a kevésbé spriccelő mellre (ha van ilyen) ill. ha nem túl nagy a cicit hanyattfekve is szopiztathatod.
harmadikra megoldás, amikor cicizik, és sírdogál a melleden, emeld fel a válladra, és várj 1-2 percet, közben nyugtasd meg, hogy hamarosan folytathatja, ahol abba hagyta
te csak relaxálj, relaxáljatok együtt a babával, a leginkább nyugtató ilyenkor, ha fekve szoptatsz, és összebújciztok, legyetek ruha nélkül, szorosan egymás mellé bújva, ő had szopizzon, te meg élvezd a kis emberke közelségét, és hogy eszik :) ez nagyon jó ám mindkettőtöknek.
ne vegyél tápit, és ne is adj neki. vizet se, semmi pótlás.
a tej ha kevés, a baba nem fejlődik megfelelően... ebből lehet tudni.
a szoptatás türelemjáték. akik két, három éves korukig szoptatták gyermeküket, azok ezt tudják. az ilyen anyáktól kérdezd, ők hogy csinálták.
illetve; la leche liga - nekem ők sokat segítettek :)
mindannyian átesünk ezen a szoptatás dilemmán (sokaknál van egy 3 és 4 hó között is azt vettem észre) de bízni kell a természet csodálatosságába... hogy az emberi faj azért létezhet 5 millió éve (wikipédia szerint) mert az anya szervezete TUDJA táplálni az utódot, megfelelően. kihalt volna az emberiség, ha nem így lenne. most a tápszer és nem a régi családmodelles együttélés nélküli időkben már bizonytalan mindenki, de nem szabad az lenni.
bízz az ösztöneidben, a gyerek ösztöneiben. tartsd cicin, adj neki, ha kér, büfiztesd ha sír, nézd meg, mennyire jön a tejed (kézi fejővel, ha van) figyeld a gyerek gyarapodását - de HETI EGYSZER, én sem tudok mindig meginni 2 deci vizet, van, hogy szomjasan 3 decit is, van hogy 2 korty is elég, ne várd, hogy a baba mindig 100 gramm felett egyen.... ő is csak ember, változó az étvágya :)
nyugi. hagyd abba az evés utáni mérlegelést, és csak szoptass, szoptass, szoptass, és hidd el, elég amid van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!