Mitől záródhat el a tejcsatorna, ha rendszeresen - kb 4 óránként szoptatok? Mi segit ebben a helyzetben?
Tegnap esti szoptatásnál éreztem először feszitő érzést csak a bimbó körül, és azt hittem fiam szopási teknikájától van. 9hós, négy foggal, néha harapdálja és elég durván cicizik.
De ma estére (24órával később)annyira megkeményedett a mellem egy bizonyos területen, mint amikor minimum 2 szopizás kimarad és nagyon telitődik a tejtől. Duzzadt, kemény, pont mint a szülés utáni tejbelövellés alkalmával.
A szopizás sem és a min. 2o perces masszirozás sem segitett rajtam és most már nagyon fáj, rendkivül érzékeny ! Tényleg úgy érzem, mintha 1-2 tejcsatorna elzáródott volna. Félek a lehetséges következményektől,gyors segitségre van szükségem!
Köszönöm!
Meleg borogatás.
Nekem a melltartótól, a megnyomástól és attól állt be, hogy nem lett leszívva, de én többször be is lázasodtam. Borogatásban aludtam, az sokat segített mindig.
A kisfiam 10 hetes volt, amikor mellgyulladásom volt. Ugyanígy kezdődött, mint Neked, plusz nekem félóra alatt felkúszott 40 fok fölé a testhőm. Brutál volt. A dokim javasolta, hogy álljak be a zuhany alá, és folyó meleg víz alatt masszírozzam-fejjem a gyulladt mellem. Használt, megkönnyebbültem. A kisfiamat minden órávan mellre tettem, nagyon szépen leszívta, de így sem tudtam elkerülni az antibiotikumkúrát. A doki direkt olyan antibét írt fel, ami mellet szoptathattam. Sőt, kötelező volt továbbra is leszívatni a mellem a kisfiammal. Így pár nap alatt elmúlt az őrült fájdalom, és a láz is megszűnt.
Azt javaslom, hogy meleg víz alatt masszírozd. Ne kíméld, ha csillagokat látsz, akkor is csináld, mert a pangó tejet szét kell oszlatnod és ki kell fejned valahogy. Ha nem javulsz, reggel mindenképp doki. A mellgyulladás nem játék, nagyon rövid idő alatt válhat nagyon súlyossá. Lásd az én esetem! Majd írd meg, hogy vagy! Jobbulást!
Én Garmastan kenőcsel kentem be szó szerint az egész mellemet egészen a hónaljig. Éjjel elkezdett szivárogni és fél óra múlva több mint 2 deci tejet bírtam leszedni belőle.
Egyébként nekem annyira durva volt, hogy még a tükörben is láttam a csomókat és a pár hetes babámat sem tudtam felvenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!