Mitől lehet, hogy szoptatáskor mensi szerű görcseim vannak? 7 hete szültem.
Úgy tudom, hogy a szoptatás alatt oxitocin nevű hormon szabadul fel, ami a méhet összehúzódásra készteti.
Én két éve szültem a kislányomat és emlékszem, hogy a kórházban nekem is így volt. De hány napig illetve hétig tartott, már nem emlékszem...
A fzikai inger, -szopás- hatására termelődik az oxitocin,amitől a méhed is összehúzódik, és a tejtermelést is ez segíti. Ezért fontos az igény szerinti szoptatás. Aki ritkán, pld. óra szerint 4 óránként szoptat, annak nem is termelődik elég mennyiség. Az előző generáció anyáinak nem volt szabad a kórházban gyakrabban szoptatni, és a védőnők is tiltották, h. ne legyen a baba hasában félig emésztett tej. Szerencsére ez a felfogás már kikopóban van, ezért manapság szinte minden anyának van teje.Ez pedig a gyakori ingertől termelődött oxitocinnak köszönhető.
Sok örömet és kitartást a babáddal, a hasfájás elmúlik hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!