Mindenképpen jelezné a babám (8 hetes), ha kevés neki a tej? Evés után mosolyog, nézeget, aztán alszik. A heti súlymérésnél viszont van, hogy csak 80 g. -ot gyarapszik.
Bocsi az OFFért, de az utolsónak üzenem, hogy a csendes éhezés nem csak elmélet.
Az én fiam az első hónapban nem hízott egy dekát sem, sőt a születési súlyához képest még fogyott is. 2950grammal született, 2900grammal hoztam haza és egy hónap után 2800gramm volt. Ebből semmit sem vettem észre, mert mindig nyugodt, jól alvó baba volt és szopizott is fél órákat (mind utólag kiderült, nem evett, csak cumizott rajta). Nem volt beteg, a tejem ömlött, úgyhogy semmit sem lehetett ebből észrevenni.
Akkor bestresszeltek a mérleggel. Egy hónapig minden evést mérni kellett és hetente vihettem méretni. Na, mondanom sem kell, hogy tiszta ideg lettem, mikor nem evett fél óra alatt csak 30at. Már arra gondoltam, hogy íratok fel tápszert, mert biztos nem jó a tejem. Aztán a havi súlygyarapodása majdnem 1kg volt.
Sógornőm mondta, hogy hagyjam a csudába a méregetést, mert a havi gyarapodás számít, az a lényeg, hogy egy hónapban 500-800gramm körül ha hízik, az jó. Azóta egyszer-kétszer ráraktam a mérlegre, volt olyan hét, hogy nem is hízott szinte semmit, mert 50grammal volt több, mint előző héten ugyanakkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!