Mellgyulladás alatt lefejt tejet mindenképpen ki kell önteni vagy oda lehet adni a babának?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy mindenképp szoptassak, magas lázzal is, 38 fok felett pedig csillapítsam algopyrinnel.
Nekem volt eddig össz. 6 mellgyulladásom, volt magas lázzal, láz nélkül stb., mindig szoptattam és mindig a szoptatás oldotta meg magát a mellgyulladást (áll a csomó vagy gyulladt rész felé legyen).
Mivel ilyenkor sokat volt mellen, így alkalmam nem nyílt rá, hogy odaadjam neki a lefejt tejet. Neked pótolni kell vagy miért akarod odaadni neki?
Az ilyenkor lefejt tejet egyébként nem fagyasztottam le, hanem kiöntöttem. Voltam egy ideig tejleadó is, mellgyulladás alatt pár napig nem vitték el a tejet a gyűjtőbe, de ott is azt a tanácsot kaptam, hogy itthon szoptassak magas láz mellett is.
Veszélyes TÉVHITEK
– lázasan nem szabad szoptatni
– antibiotikum vagy fájdalomcsillapító szedése mellett nem szabad szoptatni, mert árt a babának a gyógyszer
– gyulladt vagy sebes mellből nem szabad szoptatni, mert a baba elkap valami betegséget
– a túl gyakori vagy túl hosszan tartó szoptatás okozza a mellbimbó kisebesedését
A szoptatás bármilyen korlátozása a legtöbb esetben rontja a mellgyulladással küzdő nő állapotát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!