Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellgyulladás alatt lefejt...

Mellgyulladás alatt lefejt tejet mindenképpen ki kell önteni vagy oda lehet adni a babának?

Figyelt kérdés
Nincs a tejben vér, azt hiszem genny sem. Lázam 38.6 volt a legmagasabb, most 38.2. Kaptam Augmentint és algopyrint. A mellem nem kőkemény, de nagyon piros. A védőnő szerint odalehet és szoptassam, a kórházban azt mondták hogy szoptatni is tilos míg le nem megy a lázam.
2010. nov. 18. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Szia! 38 fokos lázig lehet szoptatni, felette nem ajánlott. Én úgy csináltam, amikor begyulladt a mellem, és felment a lázam 39,5-re, hogy gyorsan bevettem egy Rubophent, és vettem egy hűtőfürdőt. MIre a babám felébredt, már lement 37,5-re, így tudtam szoptatni. Minden jót és mihamarabbi gyógyulást!
2010. nov. 18. 19:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tévedés: bármilyen magas a láz, a szoptatást nem ajánlott felfüggeszteni, és a tejet megkaphatja a baba. Ha a szopit abbahagyod, a melled súlyosan begyulladhat, a tejed elapadhat... A védőnődnek van igaza, a kórházban meg hülyeséget mondtak neked. Kérdezd meg akármelyik szoptatási tanácsadót.
2010. nov. 18. 19:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta a védőnő, hogy mindenképp szoptassak, magas lázzal is, 38 fok felett pedig csillapítsam algopyrinnel.

Nekem volt eddig össz. 6 mellgyulladásom, volt magas lázzal, láz nélkül stb., mindig szoptattam és mindig a szoptatás oldotta meg magát a mellgyulladást (áll a csomó vagy gyulladt rész felé legyen).

Mivel ilyenkor sokat volt mellen, így alkalmam nem nyílt rá, hogy odaadjam neki a lefejt tejet. Neked pótolni kell vagy miért akarod odaadni neki?

Az ilyenkor lefejt tejet egyébként nem fagyasztottam le, hanem kiöntöttem. Voltam egy ideig tejleadó is, mellgyulladás alatt pár napig nem vitték el a tejet a gyűjtőbe, de ott is azt a tanácsot kaptam, hogy itthon szoptassak magas láz mellett is.

2010. nov. 18. 20:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Veszélyes TÉVHITEK

– lázasan nem szabad szoptatni

– antibiotikum vagy fájdalomcsillapító szedése mellett nem szabad szoptatni, mert árt a babának a gyógyszer

– gyulladt vagy sebes mellből nem szabad szoptatni, mert a baba elkap valami betegséget

– a túl gyakori vagy túl hosszan tartó szoptatás okozza a mellbimbó kisebesedését

A szoptatás bármilyen korlátozása a legtöbb esetben rontja a mellgyulladással küzdő nő állapotát!

[link]

2010. nov. 19. 05:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, kedves anyukák, bizonyára nagyon igazatok van. Én a gyerekorvost hívtam fel, amikor lázas voltam, ő mondta, hogy 38 fokos lázzal még nyugodtan szoptathatok, de azért vegyek be lázcsillapítót. De nem is kell szoptatási tanácsadónak lenni ahhoz, hogy józan paraszti ésszel végiggondolja valaki, ha a hónaljban mért lázam 39,5, akkor a tejem jóesetben is legalább 40 fokos... Kérdezném, hány fokra melegítitek fel a lefagyasztott anyatejet??? Én pl. 40 fokos vízbe nem is ültetném bele a babámat, nemhogy direktbe megitatnám vele... De ki hogy látja jónak. Azért minden jót! első voltam.
2010. nov. 19. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!