Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejszaporítás céljából a...

Tejszaporítás céljából a gyakori mellretételt meddig kell csinálni? A baba visszaáll magától a ritkább evésre?

Figyelt kérdés
Jelenleg akár fél óránként is szoptatom. Eddig délelőtt két óránként délután óránként evett (igény szerint szoptatom). Ha visszaállunk nem lesz kevesebb a tej? Amúgy most nyugtalanabbul eszik mint eddig.
2014. szept. 3. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Attól nem lesz több tejed, ha félóránként szoptatod. Csak a baba lesz hasfájós. Ezt csak az első napokban érdemes csinálni, amíg nem indul meg a tejképződés.

Tarts a szopik között legalább két órát. Ha nem elég a tejed, akkor beszélj az orvossal.

2014. szept. 3. 19:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? Nem értem. Ha igény szerint szoptatod és egyszer két óránként máskor meg félóránként van rá igénye, azzal mi a gond? Így az sem rajtad múlik, hogy visszaálltok-e. Nyilván ki fogja alakítani előbb-utóbb a (körülbelüli) rendszerét.
2014. szept. 3. 20:13
 3/6 A kérdező kommentje:
8 hetes. Azért tettem gyakrabban mellre. Mert voltunk a védőnőnél mérésen és majdnem 3 hét alatt csak 100 g-ot hìzott és egy centit nőtt. Azt mondta ez nagyon kevés. Kaptunk egy hetet hogy hízik-e és ha nem a doktornő tápszert ír fel. Ezt szeretném elkerülni. Nem ő kérte fél óránként, de mostmár szeretne ilyen gyakran enni. Éjszaka viszont csak egyszer ébred.
2014. szept. 3. 20:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

az én kisfiamat le se lehetett szerelni a ciciről... amikor úgy 2 hós lehetett, kipróbáltam, mennyi ideig tudom a mellektől távol tartani. hát 45 perc volt a rekord, de akkor már táncoltam, járkáltam, mindent csináltam vele :)

szóval nincs baj a fél órás evéssel se, bár javaslom neked, ha megteheted, hogy mást se csinálj, csak szoptass, hogy feküdj le a tévé elé, tedd magadra a babát, és hagyd egész nap szopizni. ha elalszik (hosszabb időre), el tudsz mellőre surranni.

én mindig is igény szerint szoptattam. úgy vettem észre, ha mondjuk növekedési ugrás volt - a 2 hét, a 3 hónap és a hat hónap, de nálunk kicsit mindig hamarabb kezdődött ezen időpontoknál - szóval mikor növelte a tejet, az általában 2-3 nap intenzívebb szopizást jelentett. ilyenkor napközben is kevesebbet aludt - nem tudtam levenni ciciről, nem nagyon akart álomba mélyülni és éjszaka is volt, hogy 2 óránként kért enni.

na ennyi elég volt a szaporításhoz.

de szerintem ha rábízod, lehet, hogy ő 1 nap alatt megcsinálja a nagyobb mennyiséget. nem mindegyik baba szopizik egyformán, van aki 10 perc alatt teleeszi magát, és elégedetten nézelődik, és van olyan, mint az én kisfiam is, aki komótosan szívogatta a cicit, komfortcicizéssel tarkította az evést, és bizony egész nap csak kis piócaként tapadt rám :)

bízd rá a kicsire és bízz a természetben. mindig egyensúlyba kerül minden. ha megszaporította a tejet a kicsi, akkor majd megint higgadtan, nyugodtan fog eszegetni.

csakis attól lesz kevesebb a tej, ha az igény szerinti szopi szabályait áthágja (pl. időre akar szoptatni. 3 óránként 30 perc - ahogy a régiiskolások ajánlják, vagy kiegészíti, pótlást ad - ugye tápszer és a cumisüveg. netán éjjelente vizet, teát - cumisüvegből)

ne aggódj, mindig elég lesz a tejed, ha rábizod e kérdést a babára. mi 15 hósak vagyunk, és mindig elég a tej, pedig a melleim már kisebbek, mint szülés előtt, mintha tej se lenne bennük, pedig van, elegendő, egy 11 kilós nagyon aktív kis rosszcsontnak) :)

2014. szept. 3. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
Ja, kérem, akkor ha 20 órán át mellen lenne, az is normális. És most legyen is. Hajrá!!
2014. szept. 4. 06:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem se lesz tobb tejed, nekem 2 gyerek kozul egyszer se jott be. Az elsonel igy egy ido utan tapszer kellett. A masodiknal 3 honaposan most kezdem eszrevenni, hogy mar nem lesz neki eleg ami van. Nem tudom, hogy fogom meg kihuzni azt az egy honapot amikor el lehet kezdeni hozzataplalni. Az en lanyom egy honap alatt 1kg hizott. Tenyleg nagyon keves a babadnal a hizas.
2014. szept. 4. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!