Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy csináljam hogy könnyebb...

Hogy csináljam hogy könnyebb legyen? Legszívesebben abbahagynám a szoptatást.

Figyelt kérdés
"Sajnos" a férjem elég tápszerellenes, így nem könnyű, de...nincs elég tejem már az elejétől fogva, most 3hetes a fiam. iszok teát, sört, pihenek is...stb, de nincs elég egyszer sem a nap folyamán. kezdek belefáradni hogy figyeljem hogy hogy viselkedik a pici szopi után, kell e tápszer. masszírozom a mellem, 1-2 órát is van hogy cicizik a fiam, de hiába, mert nem lakik jól. estére tápszert (is) kap, de nappal nem így nappal elég sokat van fent, kicsit nyűgös is. éjszaka meg kap 90-120ml tápot pikk pakk elalszik és alszik majd 4órát. legszívesebben minden evésnél pótolnék neki, de az a férjemnek nem tetszene. nem tudom mit csináljak...
2014. szept. 2. 18:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Utolsó ez jó feltevés a micsoda gyötörgetéssel :)

úgy döntöttem hogy szopi és plusz tápszer minden evés után. azt a héten veszünk jó mellszívót és megpróbálom azt a speciális fejést. ha az sem hoz változást nem tudom mi lesz, lehet lesz tápszeres. de ez még a jövőtől függ. köszi nektek.

2014. szept. 2. 20:16
 12/20 anonim ***** válasza:
56%

En eloszor egy merleget szereznek: 1. Kiderulne, mennyit is szopizik. Lehet, h eszik eleget, mas miatt nyuglodik. Ha pedig keveset mersz, akkor pedig ervelni tudsz, h kell a potlas. 2. A merleggel lathatod a heti hizast, igy BIZTOSAN tudod, h gyarapodik-e.

Mellszivot pedig korhazi fajtat Medelat bereltem (ez ilyen tobb szazezres cucc). Ez 15e volt /ho. Draga, de en nem szorakoznek massal, mert klasszisokkal jobb.

Vegul pedig: nagyon megertelek. Az en parom is ezt nyomta, pedig rengeteget szenvedtem, szo szerint. Olyan mellgyulladasom volt, h tobbszor napokig lazas voltam, mellemben talyogok alakultak ki, 4 hetig antibiotikumot kellett szednem, hetente biopsziara kellett jarnom (fecskendovel kivulrol bokve szivtak le a gennyet a mellembol), olyan fajdalnam volt, h nem tudtam felemelni a babam. Szoval en tudom mi a szoptatas miatt szenvedes. Legszivesebben elvalasztottam volna, de eleinte a parom nagyon ellenkezett. Kozoltem vele, h jo, de a tobbi tervezett gyerekrol lemondhat, mert en nem szoptatok tobb gyereket. Aztan az orvos sem javasolta az elvalasztast akkor a gyulladas miatt, h uruljon. Kb 3 honap alatt lettem teljesen panaszmentes, azota gond nelkul szoptatok. Most 10 hos a babam, most mar tenyleg szeretnem lassan elvalasztani.

2014. szept. 2. 21:12
 13/20 anonim ***** válasza:
91%

Próbáld meg azt a fejést amit írtak, de amúgy nekem ettől se lett több tejem! De mindenképp próbáld meg hátha neked jobb lesz tőle!

Amúgy sajnálom h azért mert kevés a tejed ennyire rossznak érzed magad, nem mindenki tud évekig szoptatni, ha kell pótolni akkor kell, nem méreg az a tápszer! Ne éhesen aludjon el, mert nem akartok neki tápszert adni! Hozzászokik az éhség érzethez! Ja és ha nem hízik rendesen akkor abból baj is lehet!

Próbáld meg a fejést mindenképp és kitartást hozzá, de ha nem megy akkor kell az a tápszer! A baba egészsége fontosabb mint a férjed büszkesége!

Nagyon sok kitartást kívánok!

2014. szept. 2. 21:36
 14/20 anonim ***** válasza:
73%

Tudod, majd ha a férjed tudja táplálni a babátokat a melléből, akkor legyen okos. Már bocs, de engem felháborít a férjed vislekedése és nem értem a te mujaságod. Ha az én férjem jönne nekem ilyen szöveggel, biztos lenne egy-két keresetlen szavam.

A gyerekemet meg sosem hagytam jóllakatlanul. Neked milyen érzés, hogy nem tudsz pihenni, mert korog a gyomrod? Egy ekkora babának sok alvásra van még szüksége, amit saját bevallásod szerint nem tud megtenni, mert vagy folyton cicin van, vagy éhes.

Ezen gondolkozzatok el...

2014. szept. 2. 21:37
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
A gyereknek semmi baja nem lesz a tápszertől, pláne ha valamennyi anyatejet kap még mellé. És az életed sem menne tönkre. Ha nem hízik rendesen az azt jelenti, hogy nem eszi meg az adagját csak 1-2 óra szopizásban elfárad és ha nehezen is, de éhesen elalszik. tessék napközben is hozzátáplálni szoptatás után és ne órákat szopjon, mert az baromi fárasztó neki is. Közben meg próbálj fejni.
2014. szept. 2. 21:41
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Mit csinálnék?Először is elküldeném a férjed a pics@ba,nehogy már ő mondja meg,aztán szépen elballagnék a gyerek orvoshoz,és íratnék tápszert.Szépen megvenném,majd próbálnám szaporítani a tejemet,ha nem megy,gondolkodás nélkül adnám a tápszert.Majd hagynám éhezni a picurt nem? Komolyan nem értem...
2014. szept. 2. 21:41
 17/20 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Kislànyom alig 2 hetes volt, amikor annyira nem volt tejem, h fpgyott is. Tiszta ideg voltam, ő meg nyugtalan. Férjem ment el a tàpszerért, minden szopi utàn kapott pótlàst, fejtem is. Èn úgy megkönnyebbültem, h nem éhezik a gyerekem, h àllítom, végül emiatt indult be a tej. 2 hét utàn ehy csepp tàpszer sem kellett màr.Most fogy a tej de màr elmúlt 5 hónapos.Szóval hajrà!
2014. szept. 2. 22:50
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én is a kórházi medelást ajánlom, jobb bárminél.
2014. szept. 2. 22:55
 19/20 anonim ***** válasza:
36%

Nem szabadna ilyen könnyen feladni a szoptatást a nők többségének. Itt megdől, hogy melyik a kényelmesebb, könnyebb megoldás. A tápszer... Ha nem pótolnál, talán a tejed is több lenne, sőt ebben biztos vagyok, 3 gyermekszoptatása után. Főleg,hogy a tej éjjel sokkal hamarabb termelődik a nők többségénél. A kereslet-kínálat elve szerint pedig minél kevesebbet teszed mellre a babát, annál kevesebb tejed lesz...Én soha nem fejtem, csupán igény szerint szoptattam.

Nyugalom, önbizalom és sok sikert!

2014. szept. 3. 07:22
 20/20 anonim ***** válasza:
83%
a fejésről: én az avent kezi mellszivot hasznalom, az eleg jol a kiszivja csak le kell rola venni azt a gumi kereket mert az miatt nem kepez rendesen vakumot. es a fejesnek is kell 2-3 nap amig erezheto lesz az eredmenyen de mindenkep probald ki es akkor se hagyd abba ha ugy erzed mar eleg a tejed, vagy akkor max fejjed már csak reggel.
2014. szept. 3. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!