Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy vetettek észre, hogy...

Hogy vetettek észre, hogy pótolni kell?

Figyelt kérdés

Nagyobb babáknál, akit mar nem méricskézel, hogy mennyit eszik.

Bizonytalan vagyok... pisis kakis pelus van, de gyakrabban ker enni. Éjjel is gyakrabban kel enni.

A mellem pedig mintha nem telne meg mint eddig.

Fogalmam sincs mennyiket kene ennie, 1-2 hónapos kora óta nem merem, akkor is ritkábban mertem, nem minden szopit.

Most lesz 4 hónapos.

Azon gondolkodom, hogy pótolni kene.

Nálatok hogy volt?

2014. aug. 26. 03:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én nem értem a problémát. Miért kellene pótolni? Ha gyakrabban kér enni, gyakrabban kap és ismét igazodni fog az igényekhez a mennyiség. A mell állapotából felesleges kiindulni, mert egyrészt most már kaja közben termelődik a legtöbb tej, másrészt magamról tudom, hogy annak ellenére, hogy a mellem két szerencsétlen aszalt szilvának tűnt, meghízta a gyerek a havi bő egy kilóját. Szal nincs jelentősége. :)
2014. aug. 26. 10:15
 2/14 A kérdező kommentje:

Éjjel 2-3 óránként felkel enni, eddig kibírt 4-5 órát egyhuzamban.

Ezért is gondolom, hogy kevés neki.

Es ez nem par napja megy, mar lett volna idő hogy bealljon a mennyiség

2014. aug. 26. 12:14
 3/14 anonim ***** válasza:
Értem, de ez nem KIZÁRÓLAG a kajáról szól. Napközben egyre aktívabb, éjjel egy rakás új élményt kell feldolgozni, bizseregnek a fogcsírák stb. Ez teljesen normális. Én 5 hónapos koruk után szoktam lemondani a viszonylag nyugodt éjszakákról. :)
2014. aug. 26. 12:23
 4/14 anonim ***** válasza:

Vagy szíved szerint tápot adnál neki? Várnod kell egy kicsit és mindjárt megjelenik vki, aki szerint nem normális és adj neki tápot. :) És valóban tégy úgy, ahogy számodra a legelfogadhatóbb.

De az én meglátásom szerint, nem nem kell pótolni a fent leírtak alapján.

2014. aug. 26. 12:25
 5/14 anonim ***** válasza:

Az én babám ugyanezt csinálja, napközben elvan, 2-4 óránként kér enni, de éjjel nagyon sokat kel, van, hgoy másfél óra sem telik el. Ő 3 hónapos és egy hetes.

Én nem adok tápot, mert ha kel, és kér, akkor kap enni. Max kelek én is gyakrabban. Egyébként nem gondolom, hogy mindig éhes, ő még mindig hasfájós és erre sokszor felkel, meg már az ínye is fáj a gyökerek miatt, szóval inkább ez van.

Szóval szerintem ha nagyon éhes lenne mindig, észrevennéd, és akkor egyértelmű lenne, hogy kell-e pótolni.

2014. aug. 26. 12:35
 6/14 anonim ***** válasza:
Az en lanyom jovo heten lesz 3 honapos. Szopizik, szerencsere potolni sem kell, van eleg. Eddig egy cicibol evett, 130-150g kozott. Merem az eteteseket, az elsonel is ez valt be, es most is kell, mert ha nem mernem, nem jottem volna ra, hogy nem hizik. Nem sirt tobbet es ejszaka is aludt. Azota 2 cicibol eszik, igy 200g felett altalaban, a hizas is beindult, kibirja nappal a 3-3,5 orakat es ejszaka 12 orat alszik. Sokkal tobb tejcsire van mar szuksege mint eddig, lehet, hogy nalatok is ez van. Viszont az en mellem nappal is, es ejszaka is bekemenyedik, ha mar egy fel oraval kesobb eszik a megszokottnal. Ejszaka le is kell fejnem, nem birnam ki reggelig.
2014. aug. 26. 13:12
 7/14 A kérdező kommentje:

Eddig nekem is bekemenyedett, mostanában nem, ez a gyanús.

Őszintén szólva éjjel aludni szeretnénk többet :(

Tudom, hogy ez ezzel jár es nem csak a kaja miatt kelhet, de most erre gyanakszom.

Van egy nagyobb fiam is akivel par órás több részletben "ataludt" éjszaka után alig van energiam es türelmem foglalkozni :(

2014. aug. 26. 14:07
 8/14 anonim ***** válasza:
Megértjük, de biztos, hogy könnyebb lesz a táp-cumisüveg-fertőtlenítés stb. kombó?
2014. aug. 26. 15:02
 9/14 A kérdező kommentje:

Számomra az lenne az egyszerűbb, ha tudnánk pihenni kicsit éjjel es nem azon aggodnek, hogy elég e a tej, illetve nem vagyok eleget a naggyal :(

Szerintem 4 hónaposan 1 adag tap nem a világ vége ... Persze ha nem kell en sem akarnék adni. Csak ezt nem tudom eldönteni.

Köszi aki leírta a tapasztalatait.

Ha van olyan aki végül a pótlás mellett döntött, leirnatok, hogy történt?

A tapszertol nagyobb eséllyel alszik kicsit többet?

2014. aug. 26. 15:51
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
NE ADJ NEKI TÁPSZERT! Én 4 hónapig szoptattam a kislányomat MÁSFÉL ÓRÁNKÉNT éjjel- nappal. Fogsz még majd pihenni, ne aggódj! Mindig tedd mellre, amikor kéri, mert így fenntartod a kereslet-kínálatot, ha már tápszerrel pótlod, ami tele van mindenféle "jóval" és jól eltömíti a babád hasát meg egy jó nagyot szunyál tőle, a tápszer és a kimaradt szopik száma arra utasítja a melled, hogy nem is kell több tejet termelnie. Tehát folyamatosan fogyni fog...
2014. aug. 26. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!