Hogy vetettek észre, hogy pótolni kell?
Nagyobb babáknál, akit mar nem méricskézel, hogy mennyit eszik.
Bizonytalan vagyok... pisis kakis pelus van, de gyakrabban ker enni. Éjjel is gyakrabban kel enni.
A mellem pedig mintha nem telne meg mint eddig.
Fogalmam sincs mennyiket kene ennie, 1-2 hónapos kora óta nem merem, akkor is ritkábban mertem, nem minden szopit.
Most lesz 4 hónapos.
Azon gondolkodom, hogy pótolni kene.
Nálatok hogy volt?
En nem hiszek abban, hogy ha nem erzed, hogy telitodik, vagy hogy kemenyedik a melled, hogy akkor is eleg a tejed. Legalabb is nalam nincs igy. Ha puha a mellem nincs is benne sok. Onnan tudom, hogy merem.
Szerintem vagy fejd le es meglatod mennyi tejed van, vagy merj meg egy szopit.
Nekem a nagyobbiknal sem es most sem lesz tobb a tejem, ha tobbet van mellen a babam. Nalam csak a pihenes es a tobbszori etkezes segit. Eleg ha takaritok itthon, maris kevesebb a tejem, szoval a pihi szerintem kulcsfontossagu.
Én is így voltam a 2.babámmal.Kevés volt a tej neki,így pótlás mellett döntöttem.
NAGYON MEGBÁNTAM:(
Egyből nem kellett neki a cici,mert cumiból jobban jött.
El is apadt a tejem.Ekkor meg kellett volna neki ismét a cici-de sajnos már nem volt tejem.
Az anyatejnek mindig más íze van a táp mindig ugyanolyan.
Ha szeretnél pótolni neki,akkor egy szopi helyett inkább kanállal a tejpépeket ajánlom vagy a bébikajákat(már 4hónapos kortól mindegyik adható).
Így elkerülheted,hogy leszokjon a ciciről.
Kérdező, ha ennyire ki akarod próbálni, hát próbáld ki a tápszert, te tudod. Nem biztos, hogy attól még aludni fog, hiszen lehet hasfájás, fogzás kezdete, illetve a napi események feldolgozása éjszaka, ami miatt nem alszik a babád.
Viszont, ha pótolsz, azzal is annyival kevesebb tejet szív ki, tehát ördögi kör.
Szerintem pótolni csak akkor szabad/kell, ha nem bizonytalan vagy, hogy most van-e elég tejed, hanem ha egyértelműen látod, hogy éhes a baba.
Nekem ilyenkor az urtica urens mindig segített, felhozza annyira a tejet, hogy tudom, az már biztos elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!