Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy vetettek észre, hogy...

Hogy vetettek észre, hogy pótolni kell?

Figyelt kérdés

Nagyobb babáknál, akit mar nem méricskézel, hogy mennyit eszik.

Bizonytalan vagyok... pisis kakis pelus van, de gyakrabban ker enni. Éjjel is gyakrabban kel enni.

A mellem pedig mintha nem telne meg mint eddig.

Fogalmam sincs mennyiket kene ennie, 1-2 hónapos kora óta nem merem, akkor is ritkábban mertem, nem minden szopit.

Most lesz 4 hónapos.

Azon gondolkodom, hogy pótolni kene.

Nálatok hogy volt?

2014. aug. 26. 03:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

En nem hiszek abban, hogy ha nem erzed, hogy telitodik, vagy hogy kemenyedik a melled, hogy akkor is eleg a tejed. Legalabb is nalam nincs igy. Ha puha a mellem nincs is benne sok. Onnan tudom, hogy merem.

Szerintem vagy fejd le es meglatod mennyi tejed van, vagy merj meg egy szopit.

Nekem a nagyobbiknal sem es most sem lesz tobb a tejem, ha tobbet van mellen a babam. Nalam csak a pihenes es a tobbszori etkezes segit. Eleg ha takaritok itthon, maris kevesebb a tejem, szoval a pihi szerintem kulcsfontossagu.

2014. aug. 26. 21:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is így voltam a 2.babámmal.Kevés volt a tej neki,így pótlás mellett döntöttem.

NAGYON MEGBÁNTAM:(

Egyből nem kellett neki a cici,mert cumiból jobban jött.

El is apadt a tejem.Ekkor meg kellett volna neki ismét a cici-de sajnos már nem volt tejem.

Az anyatejnek mindig más íze van a táp mindig ugyanolyan.

Ha szeretnél pótolni neki,akkor egy szopi helyett inkább kanállal a tejpépeket ajánlom vagy a bébikajákat(már 4hónapos kortól mindegyik adható).

Így elkerülheted,hogy leszokjon a ciciről.

2014. aug. 27. 08:11
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha ennyire ki akarod próbálni, hát próbáld ki a tápszert, te tudod. Nem biztos, hogy attól még aludni fog, hiszen lehet hasfájás, fogzás kezdete, illetve a napi események feldolgozása éjszaka, ami miatt nem alszik a babád.

Viszont, ha pótolsz, azzal is annyival kevesebb tejet szív ki, tehát ördögi kör.

Szerintem pótolni csak akkor szabad/kell, ha nem bizonytalan vagy, hogy most van-e elég tejed, hanem ha egyértelműen látod, hogy éhes a baba.

Nekem ilyenkor az urtica urens mindig segített, felhozza annyira a tejet, hogy tudom, az már biztos elég.

2014. aug. 27. 09:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Én laktoherb teát iszok, az is teljes jó, a folyadék bevitelt is növeled vele, de legalább egy litert meg kell inni egy nap. inkább adj neki bébiételt, főzeléket, gyümölcsöt, van olyan amit már 4 hónapos kortól lehet adni. Felesleges pénzkidobás a tápszer. valamennyi tejjel, plusz már rendes étellel még szerintem ki tudod húzni. Egyébként elhiszem, hogy idegesít, hogy folyton azon kell parázni eszik e eleget, nem éhezik e, van e elegendő tejed. Én is ezt érzem, bár nekem még van tejem, de mindig attól tartok, egyszer csak kevés lesz.
2014. aug. 27. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!