Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kézi mellszívó: milyen márkát...

Kézi mellszívó: milyen márkát érdemes választani?

Figyelt kérdés
Az Awent, a Mama, és a Tommy Tippy között vacilálok. Az utóbbi tetszik, mert annak az üvegét szeretném megvenni cumisüvegnek (egy mindenképp kell), és ha üvegben az a legjobb (nekem), akkor gondoltam fejőben is. De tudom hogy az egyikben van masszázs párna, a másikban nincs; viszont az kevesebb alkatrészből áll -így könnyebb tisztítani, stb.

2014. aug. 11. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
En Tommy tippevel keztem.nagyon rossz.pedig mi denbol bevasaroltuk ezt a markad.cumisuvegbol attertunk a mam ra.mellszivo pedig medela.egy alom a TT hez kepest.eg es fold.dupla annyi tej jott ki vele sokkal kenyelmesebb is.
2014. aug. 11. 15:10
 2/11 anonim ***** válasza:

AVENT ISIS-em volt, három gyerekkel és tökéletes volt, azok a "párnák" nagyon jók.

Én egyszer vidéken felejtettem a gépet, és kértem a szomszédtól kölcsön. Egy Medela-t kaptam, hát egy fejés után kikészült a mellem totál.

Talán számít, hogy én kis mellű vagyok.

2014. aug. 11. 15:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem Avent volt és van is, nagyon jó. Egyetlen hibát véltem felfedezni, hogy az alkatrészeintek mozgatása miatt a menet hamar kikopik, így már nem tökéletes a vákum és a cumisüvegekből folyik a cucc. 3 alkalommal jártam így, kb 2 havonta vettem új alkatrészeket és üvegeket.
2014. aug. 11. 15:14
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi lányok! Az Avent isis-t vagy mit néztem most én is. A TT. ilyen lenne? De az üvege annyira tetszik, olyan mint a női mell, anti colic, mi kell még? :-/

Várom a további tapasztalatokat!

2014. aug. 11. 16:21
 5/11 piroska és a farkas ***** válasza:
Mindenképpen kézit szeretnél? csakmert nekem majd leszakadt a karom...
2014. aug. 11. 16:45
 6/11 A kérdező kommentje:

Újat szeretnék mindenképp, és az elektromosat nem bírom megvenni :-( Ha lenne lehetőségem, olyat vennék; ezt már tudom hogy megérné.

Szóval igen, kézit :-)

2014. aug. 12. 17:07
 7/11 anonim ***** válasza:

második vagyok, és annyit azért hozzá fűznék ehhez, hogy nem feltétlen szükséges elektromos.

Minden attól függ, hogy mennyit és mire akarod használni.

Ha alapvetően az igény szerinti szoptatásra rendezkedsz be, akkor teljesen elég egy kézi, ugyanis csak akkor kell mellszívó, ha:

- kezdetben túl erősen jön a tej és szoptatás előtt picit meg kell fejni

-ha szaporítani akarod a tejtermelést

-ha eltömődött egy mellcsatornád

-ha el akarsz menni valahová és fejsz tejet a babádnak hogy más is meg tudja etetni szükség esetén

Ha nem akarsz szoptatni és állandó tejfejésre adod a fejed, akkor természetesen az elektromos a kényelmes, mert az az, ami hosszú távon nagy mennyiséget produkál.

2014. aug. 12. 23:01
 8/11 piroska és a farkas ***** válasza:
Az én kislànyom 10 napos koràra annyit fogyott, h tàpszert kellett kapbia 2hétig. Ezalatt kezdtem fejni kézivel, volt, h 20 perc alatt 10millit. 1 hónapos koràtól bérlünk elektromost, aminek a velem érintkező részét higiéniai okokból meg kellett venni, 10 ezer volt, de ezönmagàban egy kézi fejő, csak ràcsatlakoztatható a bérelhető elektromosra. A tàpszerre azóta nincs szükség, én viszont még napi 4x 30 percet fejek - a kislànyom màr 4,5 hónapos - és a lefejt tejet pótlàsként adom neki. Ügyes, de nehezen jön a fej. Pedig a babàm nem lusta. Szóval nekem ezért kell.Minden rosszindulat nélkül mondom egyébként, h irigylem azt akinek erre nincs szüksége, remélem, h én is abbahagyhatom nemsokàra.
2014. aug. 13. 15:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Tulajdonképp azt nem tudjuk, hogy Kérdező várandós-e még, vagy már megvan a babája.

Nagyon tisztelem azokat az anyukákat, akik hónapokon (sőt éveken át) fejnek, de az is biztos, hogy én inkább a kezdetekkor javaslom szoptatási tanácsadó bevonását, hogy segítsen a helyes technikát elsajátítani (ami nem magától értetődő!!), és akkor erre nincs szükség.

Az egyik anyuka, akit ismerek baba-mama körből az első gyerekével több mint egy évig fejt (persze elektromossal), kizárólag anyatejjel táplálta így a gyermekét az első hónapokban, aztán a második babával már szoptatási tanácsadó segítette őt, gyönyörűen szoptatott, és nem győzte hangoztatni, hogy ha az elsővel kapta volna a megfelelő segítséget, akkor simán ment volna...

2014. aug. 13. 22:03
 10/11 piroska és a farkas ***** válasza:
Mármint a tej, nem a Fej...:) elírtam. Igen, az biztos,márminthogy jó, ha van egy szakszerű seítség az elején, bár elég bababarát kórházban szültem, nemegyszer 2-3 nővér csak velünk foglalkozott, és úgy tűnt, h a babám nagyon is jól csinálja. De már várom, h ne legyek ennyire géphez kötve. Az is ide tartozik, h a kislányom már kb 6 hetes korától 5x eszik egy nap, nem is kéri gyakrabban, és pl egy átaludt éjszaka után ha az egyikből eszik, a másikat kénytelen vagyok lefejni, mert ha nem, kidurranok...
2014. aug. 13. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!