Hogyan tudom a tejemet elapasztani?
1 hónapos a kisfiam és kínszenvedés a szoptatás.
A bal mellbimbóm állandóan fáj, kisebesedik. Szerintem a tejem sem elég mert 2 óránként mellen lenne a gyerek és hiába adom neki csak vergődik rajta, sír és utána sem nyugszik meg nem hogy aludna...
Ráadásul szájpenészt is találtam a szájában. Hulla vagyok, semmit nem alszom. Próbáltam a fejést de kevés jön és csak kézi fejőm van ezért tápszerrel szeretném etetni.
Akinek van tapasztalata kérem segítsen
Szia, tudom, hogy nem ezt kérdezted, de szerintem ne apaszd még el a tejed. A mellbimbód szerintem a szájpenész miatt fáj, és a kisfiad is amiatt sírós, nyűgös. Ennyi idősen teljesen normális, ha 2 óránként cicizik. A 6. hét körül növekedési ugrás is van, akkor rengeteget ciciznek és csak sírnak, de ha kitartasz és sokat teszed mellre, felszaporodik a tejcsid pár nap alatt.
Én a helyedben kikezelném a szájpenészt (babánál és a cicidet is kenegetve) és nem hagynám még abba. Tudom, hogy nehéz, én is sokat szenvedtem a szoptatással az elején, de hidd el, hosszú távon nagyon megéri ez az áldozat!
Kitartás, szorítok Nektek!
Első babámat 20 hónapig, másodikat jelenleg is, egy éve szoptatom.
Indulj ki abból hányszor szoptatsz egy nap,és mennyit mennyiségre.Ha napi mondjuk 7-szer 100 mili (most csak mondtam valamit) akkor csökkentsd a milit,mondjuk 80-ra minden alkalommal,ezt csináld vagy 3 napig,utána egy fejést elhagysz (célszerű a napközbenit,szóval ne reggel vagy este,az a kettő legyen az utolsó.A 6 fejést is csökkentsd 60 milire vagy 2 napig,majd megint hagyj el egyet,és így tovább,de ez egyénileg más lehet mindenkinél,kinek mit bír el a melle,lehet nem elég neked a 2-3 nap csökkentés,lehet több kell,ha feszít a melled csökkentés alatt inkább fejd le,mint hogy begyulladjon, lényeg,hogy fokozatosan csináld egyre kevesebbet,akkor nem gyullad be a melled.A reggeli és az esti fejés legyen az utolsó,és mire eljutsz ahhoz,hogy 10-20 miliket fejsz le,abbahagyhatod,a maradék elapad.
De gondold meg jól,mert utána nincs visszaút.
Nem akarlak meggyőzni, hogy szoptass tovább, mert ez a Te döntésed. A kisfiam 2 éves, 1,5 éves koráig szoptattam, 4-5 hós korától egy hólyag (bleb) miatt nagyon fájt a bal mellemből a szoptatás, felváltva sebesedett ki és dugult el. A kislányom 5 hetes múlt, nála megint előjött ugyanez a baj 1,5 hetes korában, azóta sebes/dugul felváltva. De én nem adnám a szoptatást semmiért. Most meg növekedési ugrása van, állandóan eszik és sír, ahogy az első írt, hulla vagyok, mert semmit sem aludtunk szinte.
Ez mindenkinek a saját döntése, én így döntöttem, csak elmeséltem a tapasztalatomat.
Tejapasztásban sajnos nem tudok segíteni, de csak fokozatosan csináld, ha úgy döntesz, nehogy tejlázad legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!