Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudom a tejemet elapasz...

Hogyan tudom a tejemet elapasztani?

Figyelt kérdés

1 hónapos a kisfiam és kínszenvedés a szoptatás.

A bal mellbimbóm állandóan fáj, kisebesedik. Szerintem a tejem sem elég mert 2 óránként mellen lenne a gyerek és hiába adom neki csak vergődik rajta, sír és utána sem nyugszik meg nem hogy aludna...

Ráadásul szájpenészt is találtam a szájában. Hulla vagyok, semmit nem alszom. Próbáltam a fejést de kevés jön és csak kézi fejőm van ezért tápszerrel szeretném etetni.

Akinek van tapasztalata kérem segítsen

2014. aug. 10. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
58%

Szia, tudom, hogy nem ezt kérdezted, de szerintem ne apaszd még el a tejed. A mellbimbód szerintem a szájpenész miatt fáj, és a kisfiad is amiatt sírós, nyűgös. Ennyi idősen teljesen normális, ha 2 óránként cicizik. A 6. hét körül növekedési ugrás is van, akkor rengeteget ciciznek és csak sírnak, de ha kitartasz és sokat teszed mellre, felszaporodik a tejcsid pár nap alatt.

Én a helyedben kikezelném a szájpenészt (babánál és a cicidet is kenegetve) és nem hagynám még abba. Tudom, hogy nehéz, én is sokat szenvedtem a szoptatással az elején, de hidd el, hosszú távon nagyon megéri ez az áldozat!

Kitartás, szorítok Nektek!

Első babámat 20 hónapig, másodikat jelenleg is, egy éve szoptatom.

2014. aug. 10. 12:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Indulj ki abból hányszor szoptatsz egy nap,és mennyit mennyiségre.Ha napi mondjuk 7-szer 100 mili (most csak mondtam valamit) akkor csökkentsd a milit,mondjuk 80-ra minden alkalommal,ezt csináld vagy 3 napig,utána egy fejést elhagysz (célszerű a napközbenit,szóval ne reggel vagy este,az a kettő legyen az utolsó.A 6 fejést is csökkentsd 60 milire vagy 2 napig,majd megint hagyj el egyet,és így tovább,de ez egyénileg más lehet mindenkinél,kinek mit bír el a melle,lehet nem elég neked a 2-3 nap csökkentés,lehet több kell,ha feszít a melled csökkentés alatt inkább fejd le,mint hogy begyulladjon, lényeg,hogy fokozatosan csináld egyre kevesebbet,akkor nem gyullad be a melled.A reggeli és az esti fejés legyen az utolsó,és mire eljutsz ahhoz,hogy 10-20 miliket fejsz le,abbahagyhatod,a maradék elapad.

De gondold meg jól,mert utána nincs visszaút.

2014. aug. 10. 12:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem akarlak meggyőzni, hogy szoptass tovább, mert ez a Te döntésed. A kisfiam 2 éves, 1,5 éves koráig szoptattam, 4-5 hós korától egy hólyag (bleb) miatt nagyon fájt a bal mellemből a szoptatás, felváltva sebesedett ki és dugult el. A kislányom 5 hetes múlt, nála megint előjött ugyanez a baj 1,5 hetes korában, azóta sebes/dugul felváltva. De én nem adnám a szoptatást semmiért. Most meg növekedési ugrása van, állandóan eszik és sír, ahogy az első írt, hulla vagyok, mert semmit sem aludtunk szinte.

Ez mindenkinek a saját döntése, én így döntöttem, csak elmeséltem a tapasztalatomat.

Tejapasztásban sajnos nem tudok segíteni, de csak fokozatosan csináld, ha úgy döntesz, nehogy tejlázad legyen!

2014. aug. 10. 13:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm utólag is mindenki válaszát. Azóta eltelt közel fél év, nagyon megszenvedtem az elejét, de végül túllendültem a nehézségeken és szoptatok azóta is :)
2015. febr. 9. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!