Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy győzzem meg a párom hogy...

Hogy győzzem meg a párom hogy tápszer kell a babának?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk dokinál a 9hetes kisfiammal. Azt mondták hogy keveset hízott. 5gr/szopàs. Lefejtem a tejet ès csak 60ml volt. De nyugodt baba.a szüleivel együtt azt mondja a párom hogy nem kell neki tápszer mert felpuffad meg ilyenek. De èn mègis fèlek hogy nehogy baja legyen a fiamnak.
2014. aug. 6. 08:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
57%

A nők 3% (!!!) bír vmilyen olyan rendellenességgel, ami megakadályozza, hogy kizárólag anyatejjel kielégítse a babája igényeit az első hónapokban. Nem tudom pontosan, de gondolom ehhez képest kb. a nők fele szoptat mondjuk még a 3. hónapban is. Így feltételezem, hogy a többiek lehetnek a notóruis mérleghasználók, napirendfetisiszták ilyesmi. Tehát a kérdésem: ha most kiraknának az erdőbe egy hétre kajával, piával, ruhával, de mérleg és tápszer nélkül, éhen halna melletted? Szerintem csak több önbizalom kell ide! ;-) Nagyon igazuk van azoknak, akik a profi IBCLC tanácsadókat javasolták. És amikor tanácsot kérsz és fogadsz, tudd meg, hogy aki adja pontosan hány gyereket és mennyi ideig szoptatott.

Nálunk pl. a kórházban olyan szoptatási tanácsadó muzsikál (botrány, hogy ez a neve), akinek "sajnos nem volt elég teje". Hát komolyan... :D

2014. aug. 7. 10:30
 22/27 anonim ***** válasza:
61%

Az utolsónál a pont!!!

És a többi sok sok válaszolónál, aki azt írja, hogy ne nyúlj gyorsan a tápszerhez!

Nem tűnik éhesnek az a gyerek, ha az orvos nem javasolja, ne stresszelj ezen. És ha továbbra is szeretnéd szoptatni a babádat a mérleget FELEJTSD el!!!! és szoptass igény szerint, ahogyan eddig is tetted.

2 gyereket szoptattam 20 illetve 24 hónapig.

2014. aug. 7. 11:45
 23/27 anonim ***** válasza:
65%
És felesleges naponta méregetni, mert csak agybajt kapsz tőle. Egyszer egy héten, vagy egyszer kéthetente bőven elég. Akkor látod, hogy hízott-e.
2014. aug. 7. 12:31
 24/27 anonim ***** válasza:
49%
Ez nálunk is gond jelenleg. A 2 hetes lányom azt csinálta, hogy egész nap a cicimen csüngött mert az ő étvágyához képest nem volt elég tejem. Konkrétan se enni se wc-re menni nem tudtam tőle szó szerint mert üvöltött ha leraktam. Amikor már nagyon elfáradt és bealudt, aludt kb. 3 órát akkor meg a sok ingernek köszönhetően tele lett a mellem. De még az sem volt elég neki, sírt ha már kifogyott a tej. És akkor kezdődött minden elölről, egész nap cicin csüngés stb... én már teljesen le voltam gyengülve, aztán 3 napja kaptam egy durva mellgyulladást, azóta 39-40 fokos lázam volt és semmi se segített, a tejem még annál jobban lecsökkent, már kiköpte szegény, akkor mondta a védőnő hogy adjunk neki tápszert mert éhen ne haljon. Azóta rendszeresen 3 óránként eszik és 90 ml-t simán lehúz egybe 2 hetesen. És nincs sírás, nyöszörgés, olyan jól alszik hogy az hihetetlen. A másik lányommal is így jártam csak mellgyulladás nélkül. Ha meggyógyulok (kb 1 hét, addig nem szoptathatok a sok gyógyszer miatt amit tegnap a sürgősségin kaptam), akkor biztos hogy a szopi mellé kapni fog tápszert is, mert még egyszer nem fogom hagyni, hogy éhezzen, mondhat bárki bármit. Ja és nem fog felpuffadni, nagyobbik lányomnak se lett semmi baja a tápszertől.
2014. aug. 7. 15:17
 25/27 anonim ***** válasza:
76%

4 hónapos lesz a lányom. Volt tejem kezdettől fogva. Első hónapban 1 kg felett hízott, másodikban 90 dekát, harmadikban pedig 60 dekát. Be voltam pánikolva hogy miért hízott ilyen"keveset"?!

a melleimet puhának éreztem, és csak akkor voltak tele ha a kicsi elkezdte szívni, de akkor mindkettő, és a másikból is kezdett csöpögni. Úgy gondoltam nem elég neki, na de nem sírt evés után, éjszakákat még eddig mindet végigaludta,szépeket büfizett, és nevetgélt szopizás után!

Volt itthon tápszer, de inkább arra a döntésre jutottam, hogy várok, figyelem a változást, és a lehető legtöbbször szopiztatom, hogy több tej termelődjön. azóta is szopizik, és jókat eszik! Minél többször kínáld neki! ha evés után nincs baj, nincs sírás akkor tele a poci!

2014. aug. 8. 08:10
 26/27 anonim ***** válasza:
én is szenvedtem a szoptatással, begyulladt durván a mellem, lázam volt, rsszul voltam, elaludt a cicin, fejni kellett, na mindegy, szóval az egész hercehurca kínszenvedés volt. aztán kaptunk milupa komfort (hasfájós babáknak) tápszert,onnantól tökéletes volt minden ;) nem éri meg szenvedni hidd el, bele lehet rokkanni ebbe..
2014. aug. 8. 14:24
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

21-es kikérem magamnak, hogy notóruis mérleghasználó vagy napirendfetisiszta lennék! nem dohányzom, nem kávézok kb 4 éve és alkoholt azóta nem láttam amióta pozitív lett a tesztem. én az ég világon mindent megtettem hogy szoptathassam a fiam, mert imádtam azokat az intim perceket. nem sorolom fel, de rengeteg pénzt hagytam ott homeopátiás tejserkentőkre, tejserkentő teára, sőt még tejszaporító golyót is sütöttem (indiai recept), alkoholmentes sör, melegvizes borogatás, fejés szopik után, de a fiam csak nem gyarapodott és 40-50 ml-ek után sírt a mellemen. minden szopi ami az előtt egy édes, idilli időszak volt rémálommá vált, a fiam üvöltött mindkét mellemen (pedig még volt benne tej), nem hízott 2 hét alatt semmit, nekem már hányingerem volt az idegességtől és együtt sírtam a babámmal.

most tápszert és lefejt anyatejet kap vegyesen, cumisüvegből, és megindult a hízása, és nem sír evés közben és végre megeszi a 150-es adagjait!

Kérdező! ne hallgass senkire, csak magadra és az ösztöneidre. ha csak stressz, idegeskedés az egész vagy aggódsz akkor adj neki tápszert. a baba is érzi ha ideges vagy, és senki ne mondja nekem hogy jobb a babának egy tiszta ideg anyuka és egy bőgésekkel teli szoptatás, amikor még kevesebbet is eszik, mint tápszerrel egy kiegyensúlyozott anya és baba...

bocsánat a kifakadásért de iszonyat elegem van az ilyen ősanyáktől akik miatt szar anyának kellene éreznem magam hogy nem erőltetem a mindeni számára idegességgel járó szopizást, pedig az ég világon mindent megtettem a szoptatásért. bár lehetne megint elég tejem és lennének olyan idilli pillanatok a szopik mint régen, de nem azok és a lehető legjobbat szeretném a fiamnak.

2014. aug. 19. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!