Miért választják az anyukák a vásárolt anyatej helyett a tápszert?
2014. júl. 21. 22:05
1/10 anonim válasza:
Mert az anyatejgyűjtő állomáson nem korcsoport szerint gyűjtik, hanem "ömlesztve". És egy újszülöttnek nem igazán megfelelő a pl egy éves gyerek anyukájától jött tej.
Illetve ki tudja, miket esznek az anyukák, ami benne van a tejben.
Nem ártalmas dologra gondolok, hanem pl karfiol. Az anyuka babája bírja, de lehet a tied egész éjjel szenved tőle...
2014. júl. 21. 22:08
2/10 A kérdező kommentje:
Miért nem megfelelő egy egy éves baba anyukájának a teje? A tápszer jobb a babának?
2014. júl. 21. 22:15
3/10 anonim válasza:
A tápszert kifejezetten korcsoport szerint készítik. Más fajta tápszert eszik egy újszülött, mint egy 9 hónapos.
És bizony az anyatej is ilyen. Mert olyan csodálatos a női szervezet, hogy tudja, mikor mi kell a babának. Az újszülöttnek sokkal táplálóbb tejre van szüksége, mint egy egy évesnek. Nem ugyanolyan tejet termel a szervezet.
2014. júl. 21. 22:19
4/10 anonim válasza:
Régen 23 éve én rengeteg tejet adtam le.17 litert.És amikor szültem kerestek egy akkor született babát és minden nap ők vitték el a tejet.Most más a helyzet.Az anyatej gyűjtő állomàsra kerül.De gondolom felcimkézve hogy kitől jött nem? Vagy egybe öntik? Mert ha nem öntenék egybe akkor korcsoportonként tudnák adni.
2014. júl. 21. 23:10
5/10 anonim válasza:
Anyatejes csak különleges esetben írnak fel, pl koraszülött csecsemőnek.
2014. júl. 22. 06:44
6/10 anonim válasza:
Nekünk szó nélkül felírták az időre, normál súllyal, 10-es apgarral született makk egészséges kislányunknak, csak sajnos nem volt jó semmire. Olyan volt, mintha vizet inna a gyerek. Állandóan sírt az éhségtől. Nem tudom miért, de nem is érdekel, pár nap után visszaálltunk a tápszerre.
2014. júl. 22. 07:43
7/10 anonim válasza:
Adtam le tejet, és nekem így mondták, hogy: minden másnap adod le, ezt gyűjtik össze és kornak megfelelően adják oda a babáknak, de maximum napi fél liter az amit kaphat bárki felírva is. Ha leadó vagy, akkor ezért a mennyiségért fizetnek, akkor is ha 4 litered van fölöslegbe. Előtte átvizsgálják a tejet, és olyat ami minőségileg kifogásolható be sem veszik! Fertőtleníteni kell előtte is mindent, a mellet is, a gyűjtő edényt, a mellszívót (adnak hozzá eszközt is) .és így vizsgálják be. Anno bármennyit leadtál azért fizettek. Nekem a legkarcsúbb hónapban 37 ezer jött be csak a tejből! Ma már nincs ...max fél liter.
2014. júl. 22. 08:31
8/10 anonim válasza:
Én nem adnám más tejét a babámnak. Akkor inkább tápszer szerintem sokkal biztonságosabb. Ki tudja mit eszik az anyuka aki leadja. Nem ellenőrzik.
2014. júl. 22. 10:09
9/10 anonim válasza:
Én jószívvel adtam a tápszert, más anya tejét nem adnám....
Tudom bevizsgálják, de minden nem derül ki pl dohányzik-e. Mert persze szoptatja a sajátját is, tehát elvileg figyel magára, de szerintem már mindannyian láttunk dohányzó kismamát.....
Nem tudom mit eszik, lehet az ő babájának nem gond, de az enyémnél az lenne. Amikor a szoptatással próbálkoztam akkor olvastam, hogy van mikor a tejterméket sem javasolják a kismamának, mert az is gondot okozat a szoptatásnál, meg egyéb puffasztó ételek. Biztos szűrnek betegséget, pl hív vírus, de mindent tuti nem. Én maradtam a tápszernél, a maiak már pláne jók. A mi időnkben is volt.....
2014. júl. 22. 14:25
10/10 anonim válasza:
Én most is le fogom adni a fölös tejet, sokan tartanak igényt rá. Másrészt nekem sem kell megoldani a tárolását. Az anyatejnek egyébként nem csak a tápszer, a kecsketej is alternatívája lehet, ez hasonlít leginkább az ember tejéhez. Párom pl anyatej hiányában ezen nőtt föl, mi is kipróbáltuk később, a gyerekem imádta :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!