Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyire normális, hogy...

Mennyire normális, hogy kislányom gyakorlatilag, ha ébren van végig cicizik? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A kislányom 5 hetes múlt, ő a 2. gyermekem, de az elsőt nem igazán tudtam szoptatni. Sajnos, most sem megy simán. A kérdés lényege, hogy olyan mintha sose lakna jól, mindig akar cicizni és nem tudom, hogy most tényleg éhes vagy csak a megnyugtatás miatt kell. Kap tápszert is, de egyre kevesebbszer fogadja el, nem eszi meg. Gondolom, ha éhes lenne megenné? Viszont ha a tápszert nem is kéri, akkor is keresi a cicimet és egy idő után csak mellre rakom, mert nem hagyja abba. Ma is reggel 6-9-ig szinte mellen volt (kivéve, amikor a nagyot öltöztettem meg ilyesmi). Csak ez így nem állapot, hogy gyakorlatilag "egész nap" etetek. Mit tehetnék, hogy ez változzon? Jól alszik nagyon, már 6 napja átalussza az éjszakát is, tehát elégnek kell lennie a tejemnek, ugye? Hízni is jól hízik, 200g/hét körül.
2014. aug. 1. 11:24
1 2
 11/14 xStefix ***** válasza:
63%

Előző, tulajdonképpen te is az isz szoptatást támogattad a kommenteddel... ;)

Kérdező, teljesen normális. Néhányan már leírták, hogy azért, mert a babád nemcsak az éhsége miatt sír, hanem azért, mert álmos, fáradt, fáj valamije, magányos stb. A szoptatás mindezekre hatékony megoldást nyújt.

A kérdésednek innentől nem az a lényege, hogy a babáddal van-e gond (nincs, teljesen jól működik:), hanem az, hogy te el tudod-e fogadni, hogy ez A Baba természetes viselkedése.?

Az isz és kizárólagos szoptatás már egyfajta szemléletmód is: aki így gondoz, az elfogadja, hogy a babának ez és ez a kívánsága és igyekszik ezeket kielégíteni. Ez itt már elvi kérdés is. Ha viszont egyszer el tudod ezt hinni és fogadni, onnantól már sokkal könnyebb a gondozás is, mert az eszed és az anyai ösztönöd segít a nehéz, idegőrlő pillanatok átvészelésében és az "ezerfelé kell szakadnom"-helyzetek megoldásában is. (A hordozókendőt külön ajánlom figyelmedbe!:)

Persze nemcsak ezzel a felfogással lehet babát gondozni és nem mondhatjuk azt se, hogy rosszat teszel, ha nem ezt csinálod. De mondjuk azt már igen, hogy ennek a gondozásnak a baba természetes viselkedése az alapja, vagyishát tulképp ez a biológiai norma... úgyhogy szerintem érdemes megfontolni, hogy merre tovább.

2014. aug. 2. 16:16
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hát lehet, hogy ez normális, de az a napunk, amikor kiírtam nem volt normális. 6-9-ig, 12-15-ig, és este 17:30-22:30-ig volt fenn. Az idő nagy részében cicin, még jó, hogy aznap a férjem is itthon volt, mert a másik kislányunk még csak 27 hónapos, szóval őt is el kell látni. A tegnapi meg a mai napunk már sokkal jobb! Az is "idegesít", hogy ugye még 6-8X kéne ennie, na most akkor ő hányszor evett aznap 3X, de azt több órán át? Főleg este van gáz, a nagyot is kéne a kicsit is fürdetni, a nagynak vacsi, lefektetni stb, meg nehéz elindulni itthonról. Ugye, eszik kb fél órája, most akkor jóllakott, elinduljunk vagy még éhes? Szóval nekem ez okoz gondot! Azért köszi a megnyugtatást, remélem javul majd a helyzet!
2014. aug. 3. 14:07
 13/14 xStefix ***** válasza:
A házon kívüli szoptatásról mi a véleményed? Ellenérzéseid vannak ezzel kapcsolatban? Mert ez pl. minden bizonnyal ki tudná pipálni a "mikor induljunk el sétálni és hogy oldjam meg úgy, hogy időre hazaérjünk?"-kérdéskört...
2014. aug. 5. 13:57
 14/14 anonim ***** válasza:
73%
Én ezt a helyzetet hordozáss próbálnám megoldani. Így a kicsi is szopizhat, ha szeretne, alhat a kendőben, a testközelség is meg van oldva és neked is van két szabad kezed, hogy a nagyobbat ellásd.
2014. aug. 5. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!