4 hónapos a babámnak mit adhatok a tápszer mellé?
A gyermekorvosunk felnőtt háziorvos is, és ráadásul belgyógyász szakorvos. Az ő orvosi szakvéleménye biztosan nem mérvadó, de a tiéd az.
Egy 7.400 gr-os gyermeknek nagyon is szüksége van a tápszeren melletti hozzátáplálásra! Én ezt fogom követni, adok neki püréket, még mielőtt vashiány lépne fel. Pont elég, hogy én vashiányos voltam/vagyok, nem kell, hogy még vele is gondok legyenek. Így is örülök, hogy anélkül ki tudtam hordani, hogy bármi baja lett volna ebből kifolyólag.
Banyuci
Nem az én szavam a követendő, csak mindössze dietetikusnak tanulok. A belgyógyász a maga szakterületén (elsősorban belső betegségek gyógyszeres kezelése) többet tud, mint én, én az enyémen többet (fogok a végére), mint ő. Saját vélemény volt, ennyi.
Az, aki a 6 hónapos kor mellett van, nem az órát lesve kezdi el a hozzátáplálást, nem kell sarkítani. Ez is olyan, mint az igény szerinti szoptatás: nincs pontosan meghatározva, mit mikor és hogyan. Csak az alsó határ "fix", a fél év a MINIMUM, ez alatt nem AJÁNLOTT, de ezután! bármikor! elkezdHETő. Nem úgy, mint az orvosi javaslatok, amik ennél sokkal konkrétabb előírásokat adnak a gyerekgondozásra, -nevelésre. Néha olyan, mint egy használati utasítás. Hozzáállás kérdése, nekem szimpatikusabb, ha nagyobb mozgásteret kapok és ráadásul kisebb az esélye, hogy rosszul döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!