Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 hónapos a babámnak mit...

4 hónapos a babámnak mit adhatok a tápszer mellé?

Figyelt kérdés
Tejcsi már nagyon kevés van,szinte semmi.Tápszert eszik és elkezdtem a bébiételeket bevezetni,de eléggé utálja őket.Van,hogy öklendezik is.Gondoltam főznék neki,de mit?Az almát és egyéb kezdő gyümölcsöket amiket bébiételben is árulnak nyersen is lehet vagy csak párolva?Írnátok recepteket?Eléggé béna vagyok megköszönném ha segítenétek.Köszönöm!
2010. jan. 11. 14:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

A gyermekorvosunk felnőtt háziorvos is, és ráadásul belgyógyász szakorvos. Az ő orvosi szakvéleménye biztosan nem mérvadó, de a tiéd az.

Egy 7.400 gr-os gyermeknek nagyon is szüksége van a tápszeren melletti hozzátáplálásra! Én ezt fogom követni, adok neki püréket, még mielőtt vashiány lépne fel. Pont elég, hogy én vashiányos voltam/vagyok, nem kell, hogy még vele is gondok legyenek. Így is örülök, hogy anélkül ki tudtam hordani, hogy bármi baja lett volna ebből kifolyólag.

Banyuci

2010. jan. 23. 07:13
 22/22 xStefix ***** válasza:

Nem az én szavam a követendő, csak mindössze dietetikusnak tanulok. A belgyógyász a maga szakterületén (elsősorban belső betegségek gyógyszeres kezelése) többet tud, mint én, én az enyémen többet (fogok a végére), mint ő. Saját vélemény volt, ennyi.

Az, aki a 6 hónapos kor mellett van, nem az órát lesve kezdi el a hozzátáplálást, nem kell sarkítani. Ez is olyan, mint az igény szerinti szoptatás: nincs pontosan meghatározva, mit mikor és hogyan. Csak az alsó határ "fix", a fél év a MINIMUM, ez alatt nem AJÁNLOTT, de ezután! bármikor! elkezdHETő. Nem úgy, mint az orvosi javaslatok, amik ennél sokkal konkrétabb előírásokat adnak a gyerekgondozásra, -nevelésre. Néha olyan, mint egy használati utasítás. Hozzáállás kérdése, nekem szimpatikusabb, ha nagyobb mozgásteret kapok és ráadásul kisebb az esélye, hogy rosszul döntök.

2010. jan. 24. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!