4 hónapos a babámnak mit adhatok a tápszer mellé?
Nem vagy béna,csak gondolom első baba.
Én nem pároltam sosem a gyümölcsöket.
üveg alma reszelőn,vagy turmix géppel lehet reszelni az almát,banánt,barackot.ezeket lehet keverni is,hogy ne mindig ugyanazt az ízt egye.4 hónaposan lassan el lehet kezdeni neki főzni a krumpli+répa alap főzeléket.
aztán,ha ezt kicsit változatosabbá akarod tenni,akkor a káposztán kívül lehet mindennel kísérletezni.
az a legjobb,ha húslevesből szedsz ki neki zöldséget,azt töröd össze.
Végül is ugyanazt elkészítheted,amit a bolti üveges tartalmaz.5-6 hónapos kortól,már hús is van benne,akkor te is rakhatsz a házi kajába is neki.
Recepteket sajna nem tudok írni,mert az első gyerek szerette az üveges kaját,neki nem főztem,kb 8-9 hónaposan azt ette utána,amit mi.
Ha olyat főztem,amit nem ehetett,akkor adtam neki üvegeset.De most a másodiknál nekem is át kell gondolnom,hogy miket főzzek majd,mert üvegesre valószínűleg-napi szinten legalábbis- nem fog telni.
Szia!
Üveges bébiételek helyett érdemes "kutyvasztani". mi almával indítottunk, érdemes kipróbálnod, hogy a baba szereti-e, eszi-e? nem fogja-e meg? nem megy-e a hasa tőle? stb. Almát én nyersen felvágom és turmixolom. aztán ott a sárgarépa (ezt pici margarinon megpárlom, majd megfőzöm és úgy turmixolom össze), illetve a sütőtök (ezt is megfőzöm természetesen előtte). Érdemes először mindig 1-1 félét kipróbálni, és ha ízlik neki, keverni. (pl. alma- sütőtök, alma-répa). Bébikajából max. az őszibarackot vesszük néha, azzal szoktam kicsit még "megbolondítani" a kajáit. (pl. alma- őszibarack- sárgarépa)
Kedves második 14:38-as!
A doktornénink mondta,hogy az új protokol,hogy 3 hónaposan kell kezdeni a hozzátáplálást(ezt nem merném egyébként)
Másik válaszadó:Nekem is a második,de ő nagyon szerette az üveges bébiételeket és nem igazán kultiválta azt amit főztem,ezért gondoltam,hogy mielőtt elrémíszteném a babám a kotyvasztásommal kérdezek a tapasztalt kotyvasztóktól :-)))Főleg,hogy elég aggódós vagyok nehogy elrontsak valamit.
3 hónap????????
Szent ég, ezt a protokollt meg honnan szedte?! Atyaisten! Bocsánat, hogy ilyet mondok, de fogalma sincs szerintem, mi fán terem a szoptatás.
Na bocsánat az előbbi kifakadásért, csak dobtam egy hátast. Ekkora butaságot még nem hallottam, pedig jó ideje foglalkozom a témával. A régi verzió volt a 4 hónap (és ez sajnos a mai napig fel-felbukkan), az "új" és egyébként mindig is ajánlott, természetes a 6 hónapos kor.
A kizárólag tápszeres babáknak szokták javasolni az eüs dolgozók a fél évnél korábbi hozzátáplálást, de ez szakmailag(!) náluk sem javasolt, sőt. Csak sajnos gyakran az van, hogy az előbbiek nem tudják a pontos összefüggéseket (és a tápszergyártók is támogatják őket). Ha valakit érdekel a hivatalos álláspont, előbányászom, fejből most nincs meg.
És előrebocsátom, nem akarok ezzel vitát gerjeszteni, de muszáj volt leírnom, mert elszomorító, hogy ilyen tévhitek terjednek még mindig. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!