Mégcsak 1 hetes a babám, de már most nagyon kivan sebesedve a mellbimbóm. Mit csináljak vele? Kenem kalciumos krémmel, de nem igazán hatásos.
Valami gond van a szoptatási technikával, vagy nem kapja be eléggé a baba. Kérj tanácsot szoptatási tanácsadótól.
Szopi után hagyd hogy az anyatej rászáradjon a bimbódra, lehetőség szerint ne hordj melltartót, mert szellőznie kell a sebnek. Ha csepeg a tejed tekerj magad köré tiszta textilpelust és vegyél fel pamuttrikót. Sokan dícsérik a Bepanthent.
20 hónapja szoptató anyuka
Szia!
Próbáld ki a garmastan krémet, gyógyszertárban kapható, a pontos árára nem emlékszem, olyan 1000 Ft. körül van.Nekem bevált, a mai napig használom.Egyetértek az előttem szólóval abban, hogy lehet nem jó a technikája.A bimbóudvart bekapja, vagy csak a bimbót?
4 hónapos kisfiú anyukája.
A szoptatás csak akkor lesz sikeres, ha a baba megfelelően kapja be a mellbimbót, és pontosan összetapad vele. A megfelelő szívóhatáshoz tehát nemcsak a mellbimbónak, hanem a bimbóudvarnak is a baba szájában kell lennie. A tej a bimbóudvar alatti öblökben gyűlik össze, és csak akkor ürül ki, ha a baba az ínyével kipréseli. Ha a pici csak a mellbimbót szopogatja, éhen marad, továbbá fájdalmat is okoz, akár még a bimbót is berepesztheti.
A legjobb rátapadást úgy érhetjük el, ha a mellbimbóval gyöngéden megcirógatjuk a baba ajkát, mag nagyra nem nyitja a szájacskáját, mintha ásítana. Ha netán elfordulna, gyöngéden simogassuk meg a felénk eső arcát. Ekkor a keresőreflex jóvoltából a mell felé fordítja a fejét. Ha a baba rájön a dolog nyitjára, már az emlő puszta érintésére vagy a tejszagra a mell felé fog fordulni. Ha tehát a pici kitátotta a száját, húzzuk magunkhoz közelebb. Ne a mellünket toljuk a babához, és ne is gyömöszöljük bele a szájába – engedjük át neki a kezdeményezést.
A baba akkor tapad helyesen a mellre, ha az álla és az orra hegye hozzáér. Szopás közben a mellbimbót mélyen a torkára nyeli, apró ínyecskéjével pedig a bimbóudvart szívja. Ajka minden esetben kifelé fordul! Ha látjuk, hogy a baba már nem szopik, de a mell még mindig a szájában van, és nem akarja elengedni, akkor sem szabad hirtelen kirántani a szájából, mert megsérülhet a bimbó. Óvatosan dugjuk ujjunkat a szája sarkába, hogy megszűnjön a vákuumhatás, majd toljuk tovább az ínyéig, amíg el nem engedi.
Szia! Nekem is a körömvirág vált be, de nem a krém, hanem a kenőcs. Minden szoptatás után bekentem. Pár nap alatt rendbehozta.
Nem biztos, hogy rossz a szoptatási technika, nekem is kisebesedett mindkét mellem az 1. héten. Tejem még nem volt, a pici meg annyira szívta a semmit, hogy tiszta seb lettem. A technikával nem volt baj, azóta is ugyanúgy szopik, persze már van is mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!