A szoptatáshoz mit érdemes beszerezni már a szülés
előtt? Ha mégsem sikerülne, nem korai mindent beszerezni?
És vegyek az üveges tápláláshoz is dolgokat?
Figyelt kérdés
Én nagyon szeretnék szoptatni, de tudom, nem mindenkinek sikerül. Ha csupa szoptatós dolgot szerzek be, amelyek némelyike ráadásul nem is olcsó (mellszívó, melltartók, stb.), nem elhamarkodott az egy kicsit? Mindenki azt mondja, nem szabad görcsösen akarni a szoptatást, de ha már ott van az egész felszerelés, az nem túl durva? Ugyanígy, szerezzek be üveges tápláláshoz is cuccot, pedig nem ez a célom? Tapasztaltabbak, segítsetek!
38 hetes kismami
2008. aug. 4. 17:59
1/7 anonim válasza:
hát ez az! én is halogatom a mellszívó megvásárlását, mert eléggé drága! mi van, ha nem lesz tejem? bennem is felmerülnek ezek a kérdések.
2008. aug. 4. 18:16
2/7 anonim válasza:
Ha az ára miatt nem akarod megvenni előre a mellszívót, akkor csak nézd ki milyen típust szeretnél és később akár a párod is meg tudja venni, ha beindult a tejed.
Szoptatós melltartót és esetleg 1-2 cumisüveget talán érdemes előre megvenni.
2008. aug. 4. 18:21
3/7 anonim válasza:
elöszőr is a + hozzáállás nagyon fontos, hogy igenis lesz tejed! Ha lesz és esetleg nem vettetek még, akkor sem vagy elkésve, leküldöd a párod a DMbe és ott tud Neked venni Avent mellszívót. üveges tápláláshoz pedig mindenképp szerezz be cuccokat, mert a tápszeres etetéshez szükség van rá. cumisüveg+újszülött cumi, sterilizáló, cumisüvegmosó mindenképp legyen otthon. egyébként nem csak azért kell a cumisüveget megvenned, mert tápszerrel fogod etetni a babát, hanem pl. ha a párod fogja etetni akkor kell, hogy legyen otthon.
2008. aug. 4. 18:33
4/7 anonim válasza:
Szia.Nekem is avent mellszívóm volt, hát egy lágelme volt aki kitalálta.Első 2 hétben kézzel fejtem, éjjel nappal.Tényleg érdemes vanni.Én vettem még Bórvizet is, azzal töröltem le a mellbimbómat szopiztatások előtt.Nem drága, gyógyszertárban adnak pár 100 forintér.Soha nem volt a babám szájpenészes sem és semilyen más szájfertőzése semvolt.Én vettem egy etetős, és egy itatós cumisüveget is, igaz soha nem kellett használnom.De jó ha van.mellszívót szülés után vegyél ha belövellt a tejed, úgyis kell 6-8nap mire rendesen megindul.
2008. aug. 4. 19:28
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat!
2008. aug. 4. 19:36
6/7 anonim válasza:
Szerintem lehet kölcsönözni is mellszívót, hátha később nem lesz rá szükség. Bár reméljük nem lesz gond!
Én kaptam egy bnőmtől, akinek már nincs szüksége rá. Nem tudsz kölcsönkérni? Kérdezzd meg a kóhában is.
35 hetes kismami
2008. aug. 4. 20:14
7/7 anonim válasza:
Nem muszáj konkrétan szoptatós melltartó, elég sport melltartó, pl gombos felsővel, védőnő is mondta nekem, mikor előzőleg beszéltünk. A gép bőven ráér, ha tényleg kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!